Puneți-vă centura! Sunteți mai în siguranță, în plus, sunt controale în trafic...

Puneți-vă centura! Sunteți mai în siguranță, în plus, sunt controale în trafic pe această temă

DISTRIBUIȚI

Săptămâna 11-17 martie 2019 este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii. Conform legislaţiei în vigoare, neportul  centurii de siguranţă (cu excepţia cazurilor prevăzute de lege) se sancționează cu două puncte de penalizare și amendă de 290 de lei.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Centura de siguranță are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv șoferul, sistemul acesteia fiind construit să funcționeze în concordanță cu airbag-urile mașinii. O altă funcție esențială a centurii de siguranță este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât la momentul impactului vă va ține nemișcat, în scaunul mașinii, cu spatele drept. De asemenea, alt aspect pe care trebuie să-l menționăm, este că prin purtarea centurii, se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact.

Prin aceste acţiuni, poliţiştii rutieri doresc să contribuie la creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice şi la reducerea substanţială şi susţinută a numărului persoanelor decedate şi rănite grav în accidente rutiere produse pe drumurile publice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii