Protestezi? Ţi se suspendă contractul de muncă!

Protestezi? Ţi se suspendă contractul de muncă!

DISTRIBUIȚI

Protestezi? Ţi se suspendă contractul de muncă! După acest principiu se pare că se ghidează conducerea societăţii Chimica Automotive SA din Orăştie. După ce, săptămâna trecută, două angajate s-au trezit cu contractul suspendat, de astăzi liderii de sindicat nu mai au drept la muncă timp de nouă zile. Contractul Colectiv de Muncă al angajaţilor de la acestă firmă a expirat la începutul lunii, iar de atunci nu a fost semnat un nou CCM. Oamenii se tem pentru locurile lor de muncă, dar nici să îşi exprime nemulţumirile nu mai au cum. Drept pentru care au declanşat încă o grevă la poarta firmei.

bujor chimica„Protestam pentru încheierea unui contract colectiv de muncă în firma Chimica Automotive SA Orăştie. De la ora 07:00 am intrat în grevă, eu, ca preşedinte de sindicat, împreună cu alți doi lideri nu avem acces în societate. Eu de 4 luni, ei pe nouă zile”, a declarat Nicolae Martin, preşedintele Sindicatului Liber „Plastor” Orăştie.

„Am fost chemaţi la o cercetare disciplinară pentru un motiv pe care nu l-am considerat ilegal, şi am refuzat. Ulterior am fost chemaţi să fim informaţi că ni s-au suspendat contractele de muncă pe 9 zile. Ne-am trezit că nu mai avem acces în fabrică”, a declarat Mihai Crăciun, lider de sindicat Chimica Automotive Orăştie.

martin chimica„Suntem din nou aici la porţile Chimica, e o situaţie pe care nu am mai întâlnit-o în 25 de ani în activitatea sindicală. Ne află în situaţia în care patronatul încalcă drepturile tuturor. Cheamă oamenii și face presiuni asupra lor pentru a nu participa la grevă. Este dreptul fiecărui anagajat să participe la grevă”, a precizat Vasile Bujor, secretar general al Cartel Alfa Hunedoara.

Şi dacă tot au contractele suspendate, liderii de sindicat nici acces în instituţie nu mai au.

Se pare că în locul muncitorilor aflaţi în grevă ar fi fost aduşi alţi oameni, de la o altă firmă, pentru a lucra.

craciun chimica„Azi dimineţă erau vreo 20-30 de oameni să meargă la interviuri și sunt angajați, ei spun că nu au angajat în Automotive ci pe altă firmă, ca ambalatori, dar colegele vă pot spune că lucrează cu ele pe mașini”, a mai precizat Nicolae Martin, preşedintele Sindicatului Liber „Plastor” Orăştie.

Principalele revendicări ale sindicaliștilor sunt legate de semnarea unui contract colectiv de muncă în care să fie prevăzută, printre altele, o creștere salarială de 400 de lei.

Andreea PATRICHE

1 COMENTARIU

  1. Acest nicolae martin a fost mana dreapta a patronilor, a dezbinat cat au vrut ei, iar acum cand nu mai au nevoie de el, l-au ,,ejectat”, acesta simtindu-se frustrat, doar nu gasesti pe orice gard un patron sa-ti dea 2000 de euro pe luna + cati bani vrei tu la fiecare diversiune pe care patronii o cereau.
    Asadar, el cere sa fie tinut pe un post la o societate – Chimica S.A., care la momentul actual nu mai are nici un angajat.
    Greu, coane, fara sprijin, nu-i asa?
    Oare acest n martin, are constiinta curata stiind cati oameni au fost dati afara din cauza lui, sau la sugestiile sale?
    Roata se intoarce, mai martinica.

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii