Proiectul de reabilitare a celor aproximativ 7 kilometri de drum din Blăjeni...

Proiectul de reabilitare a celor aproximativ 7 kilometri de drum din Blăjeni are stabilit constructorul

DISTRIBUIȚI

Modernizare D 12C Comuna Blajeni este cel mai important proiect infrastructural al administrației locale din Blăjeni. Este și singurul proiect finanțat prin PNDL II, cu suma de 5.314.626 lei. Dintre aceștia, 3.978.278 lei vor fi virați către Mano Sprint SRL, constructrul care a câștigat licitația pentru reabilitarea celor aproximativ 7 kilometri de drum rural.

În prezent Drumul Comunal 12C, pe sectorul studiat se prezintă într-o stare precară, având declivitățile longitudinale și transversal neadecvate , permițând apelor pluviale să stagneze perioade lungi de timp. Drumul comunal nu are o zestre de balast suficientă care să permit utilizarea acesteia în vederea realizării unei ranforsări, aceasta fiind contaminată cu pamânt vegetal, iar pe alocuri drumul fiind doar de pământ. De asemenea, șanturile pentru evacuarea apelor meteorice sunt colmatate și înerbate, permițând apelor meteorice să stagneze și astfel diminuându-le rolul, iar pe unele drumuri ele lipsesc total.

Structura rutieră propusă în proiectul tehnic constă în: strat inferior de fundație din balast nisipos 25 cm, strat superior de fundație din piatră spartă 20 cm, strat de legătură de 5 cm din beton asfaltic deschis BAD22,4, strat uzură de 4 cm din beton asfaltic rugos BAR16. Durata de execuție a lucrărilor este de 9 luni, iar lucrările vor începe anul viitor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii