Proiect Rose 2018 / Români pentru cauza naţională – la „Hermes”

Proiect Rose 2018 / Români pentru cauza naţională – la „Hermes”

DISTRIBUIȚI

Recent reconfirmat, Colegiul Economic „Hermes” Petroşani nu se dezminte. Prin tot ceea ce fac, profesorii și elevii contribuie la cimentarea prestigiosului blazon al instituției petroșenene. Și acțiunea desfășurată ieri confirmă aceste observații pertinente.

În cadrul Proiectului „Rose 2018”, miercuri, 5 decembrie, a avut loc lansarea volumului „Români spre cauza națională. Vederi din Valea Jiului” de Marian Boboc.
Acțiunea a a fost deschisă de d-na director Florentina Petrescu, care a prezentat proiectul și pe invitat în tripla sa calitate de ziarist, documentarist și scriitor – membru al Uniunii Scriitorilor din România.
În fața unei asistențe formate din elevi ai claselor a XI-a și a XII-a, Marian Boboc și-a prezentat pasiunea pentru istoria locală, vorbind cu căldură despre fascinația acesteia. Apoi, i-a împrietenit pe elevi și pe profesorii participanți cu câteva momente dramatice desfășurate la Petroșani, în urmă cu un secol.
La acțiunea organizată de profesoara Irina Boboc împreună cu colegele de la Catedra de limba și literatura română au participat profesori de diverse specialități și elevi pasionați de istoria patriei noastre, dornici să cunoască amănunte mai puțin cunoscute din lupta pentru reîntregirea neamului, desfășurată chiar pe aceste meleaguri.
La finalul acțiunii, autorul a oferit cărți cu autograf și a donat o carte bibliotecii școlii noastre.
Prof. Irina BOBOC 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii