Prins că a trișat în aviz

Prins că a trișat în aviz

DISTRIBUIȚI

N-am prea văzut cazuri de transporturi masive de lemn tăiat ilegal din păduri, în schimb, comercianți care păcalesc la transport, cu câte un metru, doi, trei, ca să le crească un pic profitul, mai cad la filtrele polițiștilor.

De exemplu, poliţiştii Secției de Poliție Ilia au efectuat o acţiune în cadrul căreia au depistat în trafic, pe DJ706A, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Brănișca, care conducea o autoutilitară din direcția Ilia spre Bretea Mureșană, cu care transporta material lemnos.

În urma verificării documentelor, poliţiştii au avut suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea materializată în documente de transport, motiv pentru care au solicitat prezenţa unui reprezentant al Ocolului Silvic Ilia, în vederea cubării materialului lemnos.

După îndeplinirea acestei proceduri, poliţiştii au stabilit că materialul lemnos transportat nu corespunde celui precizat în avizul de însoțire a mărfii, autoutilitara transportând aproximativ 4,0 mc material lemnos, față de 2,25 mc lemn de fag, cât era menționat în aviz.

Diferența de material lemnos încărcat în autoutilitară (respectiv 1,75 mc) a fost reținută în vederea stabilirii cu exactitate a provenienței, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional  cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii