Primul aparat de plasmafereză este funcțional la spitalul din Hunedoara

Primul aparat de plasmafereză este funcțional la spitalul din Hunedoara

DISTRIBUIȚI

Primul aparat de plasmafereză din județ este funcțional, începând de astăzi, la Centrul de Transfuzie Județean Hunedoara. Specialiștii Centrului de Transfuzie județean Hunedoara vor contacta persoanele vindecate de „COVID – 19” care doresc să doneze sânge, urmând ca plasma rezultată să fie folosită în tratarea pacienților infectați, aflați în stare gravă.
Laboratorul unde este instalat aparatul medical se află la „Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu” – Hunedoara a cărui conducere a asigurat spațiul necesar și administrarea laboratorului.
Plasmafereza reprezintă o tehnica transfuzionala care permite prelevarea doar a plasmei de la un donator de sânge. Plasma servește apoi la tratarea bolilor, fie ca atare, fie purificata.
Specialiștii Centrului de Transfuzie județean Hunedoara vor contacta persoanele vindecate de „COVID – 19” care doresc să doneze sânge, urmând ca plasma rezultată să fie folosită în tratarea pacienților îmbolnăviți de noul coronavirus și aflați într-o stare avansată a bolii.
La Spitalul Județean de Urgență Deva mai sunt internați 20 de pacienți confirmați cu infecția cu virusul SARS-CoV-2.
Aparatul medical a fost donat de compania „BESAMEX” care, în urma unui acord încheiat cu Ministerul Sănătății, donează astfel de aparate medicale și altor spitale din țară.
Aflat la Hunedoara, prefectul județului, Vasilică Potecă, a declarat că:
“Pentru zona noastră, funcționarea unui astfel de aparat este deosebit de folositoare din punct de vedere medical, având în vedere și numărul mare de cazuri pozitive înregistrate în județ de la începutul monitorizării. Prefectul a mai precizat că finanțarea pentru acest tip de transfuzie va intra în curând într-un program național de sănătate publică inițiat de Ministerului Sănătății.”

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii