Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi / Vă invită la Cinema „Șerban Ionescu”

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi / Vă invită la Cinema „Șerban Ionescu”

DISTRIBUIȚI

Vineri, 22 martie, începând cu orele 17:00, la Cinematograful „Șerban Ionescu” va avea loc premiera filmului românesc „Faci sau Taci”, un film de excepție pe care cinefilii din Petroșani și din Vale nu au cum să-l rateze.

Printre actori – o fostă mare sportivă
Acest film realizat de regizorul Iura Luncașu nu a fost adus întâmplător să ruleze în sala de cinema petroșeneană. El va marca sărbătorirea unui an de când acest cinematograf și-a deschis porțile, după decenii de amorțire, timp în care câteva generații de tineri petroșeneni au fost văduviți de a viziona în propria lor localitate un film bun pe un ecran de cinema. Iar ca treaba să fie treabă, vineri, începând cu orele 16:45, cei care vor dori să fie prezenți la cinematograful de la „Hermes” vor avea ocazia să-i vadă – și, de ce nu, chiar să stea de vorbă în holul cinematografului cu ei – pe câțiva dintre protagoniștii filmului și pe regizorul Iura Luncașu. Au confirmat sosirea la Petroșani, până acum, regizorul amintit, precum și mai mulți dintre cei ce au avut un rol în film, mai mare sau mai mic: Monica Bârlădeanu, Augustin Viziru, Codin Maticiuc, Ana Baniciu, Sali Levent, Sandra Izbașa (fosta mare gimnastă)). Se așteaptă un răspuns și de la „motociclistul” Cătălin Cazacu, care încă nu și-a confirmat prezența, ca și fostul mare fotbalist oltean Gică Craioveanu.

Invitația primarului
Pentru această mini-gală de o zi a filmului românesc, ce va puncta anul de funcționare a acestui frumos și bine dotat cinematograf al Văii Jiului, am stat de vorbă zilele acestea cu primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi.
„Într-adevăr, vinerea aceasta sărbătorim un an de când am inaugurat Cinematograful Șerban Ionescu, după noua denumire dată de administrația locală în memoria marelui actor român care a profesat și pe scena Teatrului I.D. Sîrbu din municipiul nostru. Am vrut să avem cu această ocazie un eveniment cinefil mai deosebit și așa s-a și întâmplat, astfel că vineri cinematograful va avea pe afiș un film românesc de excepție, la care vor fi prezenți și actorii, protagoniștii acestui film. Va fi, sper, un moment plăcut pentru cinefilii petroșeneni, care îi vor putea vedea pe viu pe unii dintre cei mai reprezentativi actori ai filmului românesc din prezent, actori pe care-i regăsim, pe unii dintre ei, și pe marile scene de teatru ale țării, în seriale TV, ori în diverse emisiuni de divertisment. Vorbim totodată și de  foști sportivi de excepție, cum e gimnasta Sandra Izbașa sau fotbalistul Gică Craioveanu, prezenți în film de asemenea (doar Sandra a confirmat prezența deocamdată). Pe de altă parte, cei care vor dori să fie prezenți la eveniment vineri după-amiaza, pe care-i invităm cu drag și pe această cale, vor putea vedea un film plăcut, lejer, ca de seară de week-end”, a făcut invitația primarul municipiului Petroșani.

Un primar mulțumit
L-am întrebat pe primar dacă e mulțumit de activitatea cinematografului după un an de zile de funcționare.
„Da, sunt chiar mulțumit. Este poate chiar peste așteptările mele! Vedeți, după 30 de ani, timp în care locuitorii noștri au așteptat redeschiderea unui loc de petrecere a timpului liber, bucuria celor ce iubesc filmele și sălile de cinematograf a fost cu atât mai mare. Mă bucur că acest proiect, pentru care am insistat să fie implementat și mi-am dorit asta foarte tare, a fost finalizat și are continuitate, în sensul că săptămânal există spectatori, sala fiind nu de puține ori plină! Acest fapt îmi dă încă o dată convingerea că am procedat foarte bine când m-am gândit să pun bazele acestui proiect, fiind susținut în această idee cam de colegii din administrația locală. Filmele care vin aici sunt filme noi și mă bucur că printre ele sunt și destule filme românești, care atrag din ce în ce mai mulți spectatori la ele, semn că cinematografia românească începe să-și revină la nivelul bun de altă dată.  Mai mult, observ din ceea ce văd și aud din ceea ce mi se spune, că marea majoritate a spectatorilor este formată din tineri, adolescenți în mod special, dar și tineri cu vârste până în 30 de ani, studenți și nu numai, asta însemnând foarte clar ce spuneam când am dat drumul acestui proiect, că el se va adresa în primul rând tinerilor și tuturor celor care iubesc filmele și sălile de cinematografe”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii