Primarul Nicolae-Florin Oancea are polițiști locali mai puțini, dar mai motivați

Primarul Nicolae-Florin Oancea are polițiști locali mai puțini, dar mai motivați

DISTRIBUIȚI

Ziua Poliței Locale a fost serbată la Deva prin Ziua Porților Deschise. Sediul Poliției Locale Deva a fost vizitat de elevi și profesori de la unități de învățământ din oraș, dar și de devenii care au vrut să afle mai multe detalii despre activitatea celor care sunt în slujba cetățeanului.

,,Îmi doresc ca activitatea poliției locale să fie eficientă, calitatea acesteia să crească, pentru ca oricare dintre noi, să ne simțim în siguranță în orice loc din acest minunat oraș, indiferent unde suntem, pe stradă sau acasă.

În urma reorganizării activității Poliției Locale Deva, această instituție a rămas cu angajați mai puțini dar mai motivați și mai bine organizați. Am făcut un pas important, am semnat protocoale de colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Timişoara, iar acum avem echipaje mixte, toate acestea în scopul creșterii gradului de siguranță al populației și a prevenirii infracționalității.

Împreună vom găsi întotdeauna cea mai bună direcție de acțiune, cea mai bună cale pentru ca devenii să fie mulțumiți de activitatea noastră. Sunt sigur că împreună putem îmbunătăți comunicarea cu cetățenii și rezultatele acestui efort comun nu vor întârzia să apară.

În această zi de sărbătoare, îi asigur încă o dată pe colegii de la Poliția Locală  de susținerea mea și le transmit sincerele mele felicitări pentru eforturile depuse în asigurarea și garantarea unui climat de ordine și siguranță. La mulți ani, Poliției Locale Deva!”- a declarat Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Oaspeții speciali care au călcat pragul Poliției Locale au putut vizita Centrul video de monitorizare a traficului, unde au aflat că 64 de camere video sunt montate în diferite locații din oraș și care observă zi și noapte tot ce se întâmplă în principalele puncte ale Devei.

Vizitatorilor li s-a explicat de către polițiști care este și cum se folosește armamentul din dotare,  ce înseamnă semnalele acustice și luminoase instalate pe autospecialele cu care aceștia patrulează sau intervin la acțiuni speciale, de fapt, tot ceea ce reprezintă tehnica din dotare. Tot de la oamenii legii, devenii au fost informați despre rolul și atribuțiile polițistului local în comunitate.

Poliţiştii locali din Deva au fost angrenaţi în acţiuni privind: asigurarea ordinii şi liniștii publice, paza bunurilor, prevenirea şi combaterea încălcării normelor legale privind curăţenia în  municipiu, combaterea comerţului stradal neautorizat, combaterea cerşetoriei, gestionarea situaţiei persoanelor fără adăpost, protecţia mediului înconjurător, a parcării autovehiculelor în locuri interzise, evidența persoanelor, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișajul stradal etc. Ei au asigurat sprijin la diferite manifestări organizate în orașul nostru dar și la acțiuni menite să asigure un climat de liniște și siguranță pentru comunitate și au răspuns la solicitările cetățenilor atât telefonic cât și în scris, pe toate domeniile de competență.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii