Primarul Nicolae – Florin Oancea a primit vizita Consulului Onorific al Republicii...

Primarul Nicolae – Florin Oancea a primit vizita Consulului Onorific al Republicii Macedonia

DISTRIBUIȚI

Primarul Devei, Nicolae-Florin Oancea, l-a avut astăzi ca oaspete, pe Consulul Onorific al Republicii Macedonia, domnul Pavel Ernest Dupta.

La întâlnire au fost discutate acțiuni concrete de schimb de contacte între agenți economici din municipiul Deva și investitori ai mediului economic macedonean, în vederea promovării dezvoltării investițiilor în ambele sensuri.

Un alt aspect care a fost abordat pe parcursul întrevederii oficiale ce a avut loc la Primăria Municipiului Deva a vizat promovarea turismului. Macedonia este o țară din peninsula Balcanică cu un mare potențial în acest sens, turismul reprezentând o importantă parte a economiei naționale. S-a identificat și o localitate din Macedonia cu care municipiul Deva poate iniția un contact bilateral, totul pe baza unor elemente comune ce țin de economie, cultură și atracții turistice locale. Întâlnirea a devenit, astfel, un prim pas înspre aprofundarea acestor puncte comune și concretizarea lor printr-un viitor protocol de înfrățire.

Consulatul Onorific al Republicii Macedonia la Timișoara a fost redeschis în toamna anului 2017, obiectivele reprezentanței diplomatice fiind promovarea colaborării dintre Macedonia și județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Dolj.

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii