Primarul Aninoasei / Primarul cu cel mai mic salariu din Valea Jiului

Primarul Aninoasei / Primarul cu cel mai mic salariu din Valea Jiului

DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Dunca are cel mai mic salariu dintre primarii din Valea Jiului.

Salariul primarului se stabilește conform Legii-cadru 153/2017 după aplicarea coeficientului corespunzător indemnizaţiilor pentru persoanele alese în funcţie potrivit prevederilor Constituţiei României. Dacă primarii din Petrila, Petroșani, Vulcan și Lupeni au salarii de bază de 11.781 lei, primarul din Aninoasa are o indemnizație de încadrare de 7.975 lei. Aproape se situează și primarul Uricaniului care are un salariu de încadrarea asemănător.
Bineînțeles, odată cu majorarea salariului minim de anul acesta vor crește și salariile din primării. Veniturile la bugetele locale scad, astfel că unele primării vor fi nevoite să mai dea personal afară, dacă nu au mărit taxele și impozitele locale, sau să scadă din cheltuieli.
Administrațiile publice de la Aninoasa și Uricani au însă norocul de a avea puțini angajați, mai ales din aceia cu funcții de conducere și coeficient de salarizare mare. Așadar, scapă de plata unor salarii mari, pentru că au mai puțini specialiști.
La Aninoasa aparatul de specialitate al primarului are 28 de persoane, doar 5 funcții de conducere pe lângă posturile de primar și viceprimar.
La Uricani lipsesc în marea lor majoritate oamenii din posturile de conduce­re ale serviciilor, acestea fiind vacante. Nu există șef al poliției locale, nici șef la Asistență Socială. Mai sunt vacante posturile de director executiv, Administrarea Domeniului Public și Privat, Protecție Civilă. De asemenea, orașul nu are ocupat nici postul de arhitect. În total, la Primăria Uricani lucrează vreo 78 de persoane la primărie, dintre care doar 4 au funcții de conducere pe lângă primar și viceprimar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii