Primăriile vulnerabile din județ ar putea primi sprijinul CJ Hunedoara

Primăriile vulnerabile din județ ar putea primi sprijinul CJ Hunedoara

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Hunedoara analizează în regim de urgență posibilitatea  alocării de fonduri unităților administrativ-teritoriale vulnerabile, pentru asigurarea hranei persoanelor izolate la domiciliu și pentru achiziția de echipamente și produse specifice activităților de dezinfecție.

Conducerea CJ Hunedoara se gândește la această posibilitate, din cauza faptului ca guvernul încă nu a alocat fondurile necesare așa cum este specificat în Anexa 1 a Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, pentru sprijinirea persoanelor izolate la domiciliu, ca urmare a măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19.

„Potrivit articolului 29 al Anexei la Decret, cheltuielile necesare se asigură prin transfer între bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății, și bugetele locale, măsurile de sprijinire a persoanelor izolate fiind puse în aplicare de autoritățile administrației publice locale. În condițiile în care nu a fost emis un ordin de ministru în acest sens, am luat decizia de a analiza posibilitatea ca administrația județeană să ia măsuri pentru a sprijini acele primării care nu au fondurile necesare. Oamenii aflați în izolare nu au nicio vină că se află în această situație. Ne vom mobiliza și vom căuta cea mai bună soluție”, a declarat vicepreședintele CJ Hunedoara, Daniel Andronache.

De asemenea, administrația județeană analizează și posibilitatea de a sprijini unitățile administrativ-teritoriale vulnerabile pentru asigurarea echipamentelor de protecție și a substanțelor dezinfectante, necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii