Primarii din Valea Jiului au pledat pentru pensiile minerilor în fața Liei...

Primarii din Valea Jiului au pledat pentru pensiile minerilor în fața Liei Olguța Vasilescu

DISTRIBUIȚI

Luni, 21 august, primarii Vasile Jurca, Tiberiu Iacob-Ridzi, Gheorghe Ile, Lucian Resmeriță și Dănuț Buhăescu au fost alături de liderii pensionarilor din Valea Jiului în audiență la Ministerul Muncii, față în față cu Lia Olguța Vasilescu, pentru a-i vorbi franc despre inechitățile provocate de Legea 192/20156 în cazul pensionarilor minieri.

Ministrul Muncii a promis că va căuta soluția legală, inclusiv printr-o nouă lege adoptată în Parlament, pentru a corecta această greșeală. Aceasta a asigurat delegația din Petroșani că, în 3-4 luni, va fi realizat cadrul legal care să elimine diferențele între minerii pensionați anterior anului 2011 și cei pensionați după acest an.

„Cu toții am fost purtători de cuvânt ai problemelor unora dintre pensionarii minieri care, dintr-o eroare legislativă, au fost nedreptățiți față de ortacii lor la recalcularea pensiilor în conformitate cu noua Lege a grupelor speciale de muncă.  Mă bucur că mesajul nostru a fost recepționat în mod corect de doamna ministru. În ceea ce mă privește, am fost, sunt și voi fi un susținător al pensionarilor minieri, care reprezintă o comunitate importantă a orașului Petrila și a Văii Jiului. De aceea, voi urmări în continuare modul în care se rezolvă această problemă și nu mă voi lăsa până când oamenilor nu li se va face dreptate”, a transmis primarul Vasile Jurca, prezent la întâlnire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii