Primăria şi consiliul local din Petroşani / Au premiat 21 de cupluri...

Primăria şi consiliul local din Petroşani / Au premiat 21 de cupluri care au sărbătorit 50, respectiv 60 de ani de căsnicie!

DISTRIBUIȚI

Ziua Internaţională a Persoanelor de Vârsta a Treia a fost sărbătorită joi, 1 octombrie, în Sala de Marmură a Primăriei municipiului Petroşani de către administraţia locală petroşeneană.

Bani, şampanie, flori şi ciocolată…

În prezenţa primarului municipiului, Tiberiu Iacob-Ridzi, au fost acordate de către municipalitate 15 diplome de fidelitate pentru 15 familii care sărbătoresc anul acesta 50 de ani de căsnicie şi 6 diplome de longevitate pe şase cupluri care împlinesc tot în 2015 60 de ani de căsnicie.

Pe lângă diplomele acordate de primar, cei sărbătoriţi au primit câteun plic cu 500 lei, respectiv 700 lei, din partea consiliului local şi primăriei, doamnele câteun frumos crin imperial şi o ciocolată, iar domnii câteo sticlă de şampanie. Gestul a fost precedat şi de o scenetă, „Tanţa şi Costel”, care a rulat pe un ecran amenajat special, „pentru ca fiecare cuplu să-şi aducă aminte de vremurile tinereţii”… O noutate, dacă vreţi, în alcătuirea unui astfel de eveniment.

21 de cupluri sărbătorite, exemple pentru comunitate

Pentru a rămâne scris pe vecie şi în amintirea acestor 21 de cupluri care pot fi un exemplu pentru cei mai tineri şi noi toţi, le redăm şi numele: Filareta şi Ştefan Anghel, Clemenţa şi Gheorghe Antonie, Cornelia şi Alexandru Buzgău, Ana şi Gheorghe Căldare, Irina şi Rusu Cocolan, Elena şi Ioan Creţu, Erica şi Albert Farkas, Elisabeta şi Nicolae Giurgiu, Ileana şi Ştefan Hora, Ilişca şi Constantin Iova, Gizela şi Ernest Kecseti, Eugenia şi Ştefan Mungiu, Irina şi Constantin Nicolaescu, Elena şi Consttantin Opreanu, Ana şi Ioan Szatmari – 50 de ani de căsnicie; Maria şi Dumitru Boţa, Olga şi Ioan Gaiţă, Catarina-Victoria şi Costică Portasă, Maria şi Gheorghe Tănăsescu.

Felicitările primarului

Fireşte că înainte de toate, primarul s-a adresat sărbătoriţilor cu un discurs, prin care a ţinut să-şi exprime admiraţia faţă de această performanţă şi faţă de rezultatele obţinute de aceşti oameni pentru comunitate şi familiile lor, adresându-le totodată şi calde felicitări, într-o atmosferă caldă, deschisă.

Anii după război – cei mai grei!

La finalul evenimentului primarul ne-a mai mărturisit că a stat de vorbă cu foarte mulţi dintre cei sărbătoriţi şi de curiozitate i-a întrebat care a fost cea mai grea perioadă a vieţii. „Aproape toţi mi-au spus că anii după război au fost cei mai grei. Să sperăm că astfel de zile negre nu vor mai fi niciodată, astfel încât familiile şi copiii, mai ales, să sufere”, a încheiat primarul Petroşaniului.

Cadou muzical, poze şi şampanie…

Tânăra Alina Tamaş le-a oferit celor din sală un cadou muzical, un cântec de iubire în limba engleză. După aceea, a urmat un frumos moment de poze de grup şi un altul în care primarul a închinat câteun pahar de şampanie cu sărbătoriţii zilei, atmosfera fiind mai mult decât prietenească şi plină de veselie. Pe chipurile unor doamne am văzut şi câteva lacrimi. De bucurie şi emoţie…

Corneliu BRAN

Ziua Internaţională a Persoanelor de Vârsta a Treia – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii