Primăria Petroșani / Aduce florile în sufletul cetăţenilor săi

Primăria Petroșani / Aduce florile în sufletul cetăţenilor săi

DISTRIBUIȚI

Primarul Tiberiu Iacib-Ridzi ne spunea în primăvară că în Petroșani, an de an, administraţia locală şi îşi dorește un oraş viu, un oraş al florilor şi al parcurilor bine întreţinute.

Tot atunci primarul ne spunea că în vara aceasta petroşenenii vor regăsi pe străzi şi prin parcuri, după lalelele din primăvară, foarte multe flori de vară, iar pe stâlpii de pe artera principală şi străzile mai mari foarte multe ghivece cu flori, care, toate, vor înfrumuseţa oraşul şi îi vor reda acestuia atmosfera plăcută de vară.
Timpul a trecut şi, iată, tot ce ne spunea edilul atunci s-a concretizat.
De la cel ce se ocupă acum de înfrumuseţarea oraşului, coordonându-şi personalul din subordine în acest sens, Florin Stegar, noul şef al Serviciului de Salubrizare care are în subordine şi serele municipiului, dar şi aceste aspecte, am aflat că au fost plantate în săptămânile trecute, de micul grup inimos şi devotat al doamnelor de la sere, nici mai mult nici mai puţin de 5.000 de fire de petunii de diferite culori, crescute iniţial la serele oraşului, precum şi un număr de 3.500 de panseluţe. Tot producţie proprie. În total, vreo 10.000 de flori sunt în tot Petroşaniul, începând cu zona din faţa unor instituţii centrale din localitate, precum Primăria sau Casa de Cultură a Studenţilor Petroşani şi altele, dar şi pe rondourile ce mărginesc trotuarele de stradă, ori în sensurile giratorii şi prin parcuri, îndeosebi în Parcul Central. De asemenea, alte 250 de ghivece cu flori de vară colorate în toate culorile, dar în special în roşu sau alb au fost montate pe stâlpi de pe străzi mai mari, precum 1 Decembrie 1918, Avram Iancu, Carol Schreter, sau Aviatorilor, Independenţei şi Oituz în Aeroport. Ca şi anul trecut, pe Podul Maleia, de lângă Tribunal, au fost montate 60 de ghivece, câte 30 pe fiecare latură a podului, flori care dau viaţă şi aspect plăcut zonei în condiţiile în care s-a mai lucrat şi la parcul de lângă poştă şi la Parcul Pensionarilor.
Toate aceste flori de care vorbim sunt greu de plantat în condiţiile în care 4-5 angajate trebuie să planteze floare cu floare, lucru ostenitor în condiţiile în care soarele îţi bate în cap ore şi ore şi se plantează în genunchi. Dar femeile nu se plâng şi din ce ne-au spus în primăvară am dedus că în primul rând vorbim aici de pasiune, aceea de a iubi plantele, florile, copăceii şi toate celelalte ce cres la serele din Aeroport. Dacă e greu de plantat, vrem să vă spunem că e greu şi de întreţinut toate aceste plante vii. Ele trebuie udate măcar la două zile, dacă nu zilnic, asta depinzând şi de Mama Natură, că dacă plouă, atunci nu e cazul. „Avem doi oameni care se ocupă de treaba asta. Mergem cu o maşină şi cu câteva tomberoane pline cu apă şi le udăm. Luăm oraşul la rând şi oriunde avem flori le udăm”, ne spune Florin Stegar.
Şi dacă tot l-am prins pe Florin Stegar, l-am întrebat, legat de înfrumuseţarea parcurilor şi a oraşului, ce acţiuni se mai întreprind, văzând miercuri nişte cosaşi la lucru prin zona centrală a Petroşaniului.
„Da, ne-am apucat să cosim iarba a doua cum se zice, în aceste zile ţinând cont că sunt Zilele Municipiului înfrumuseţăm şi toaletăm toată zona unde se va ţine acest eveniment, gândind ca nişte gazde bune. Joi terminăm zona, de la Biserica Catolică şi Parchet, până la Parcul Pensionarilor, după care continuăm alte şi alte zone şi parcuri. Parcul Central l-am terminat de cosit şi de toaletat, urmează altele mai mici, toată luna de aşa ceva ne vom ocupa. La ora asta suntem în Colonie, de unde ridicăm moloz şi gunoi, că şi aici trebuie operat, cum şi în Aeroport şi peste tot”, ne-a mai spus Florin Stegar.
Una peste alta, iată că la Petroşani există maximă preocupare pentru acest aspect. Bineînţeles că nu se pot toate rezolva deodată, dar dacă zi de zi se face câte ceva, imposibil să nu se vadă şi să nu fie apreciat de cetăţeni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii