Primăria Hunedoara vrea să ia la mână toți câinii fără stăpân din...

Primăria Hunedoara vrea să ia la mână toți câinii fără stăpân din localitate

DISTRIBUIȚI

Pentru a evita atacurile câinilor fără stăpân la Hunedoara, primarul Dan Bobouțanu dorește remedierea imediată a situației. A început cu o interogare a A.D.I. „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” cu privire la activitatea de pe teren.

Conform acestora, situația câinilor fără stăpân la Hunedoara este sub control. Scapă de sub control în general câinii care se adăpostesc pe proprietăți private, iar proprietarii îi protejează, deși nu îi îngrijesc, și nu își asumă răspunderea pentru ei.

La data intrării municipiului Hunedoara în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul județean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” existau peste 3.000 de câini fără stăpân la Hunedoara. Dintre aceștia, 2.672 au fost capturați până în prezent, acum există mai puțin de 400 de câini fără stăpân aflați în libertate.

Din zona Valea Seacă, echipele asociației au capturat doar în ultimele 3 luni 51 de câini fără stăpân. Acțiunile asociației din respectiva zonă au fost îngreunate în permanență de faptul că acolo există foarte multe proprietăți private, iar proprietarii refuză să permită accesul echipelor pentru a ridica câinii care, în încercarea de a fi capturați, au fost tranchilizați pe domeniul public.

Pentru a rezolva situațiile tensionate de pe teren Primăria Hunedoara, în colaborare cu celelalte autorități, vine cu următoarele propuneri:

  • evaluarea situației câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Hunedoara și estimarea zonelor cu potențial ridicat de pericol
  • efectuarea unor acțiuni concrete pentru inventarierea câinilor cu stăpân, efectuarea unor controale pentru a se constata dacă acești câini au carnete de sănătate, sunt microcipați și vaccinați la zi și dacă condițiile de deținere a acestor câini corespund celor specificate în lege, aplicarea sancțiunilor legale celor care refuză să se conformeze legii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii