Prevenirea consumului de droguri prin sport

Prevenirea consumului de droguri prin sport

DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Deva în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara și Colegiul Tehnic ,,Transilvania” Deva vor  lansa începând de luni, 16 iulie 2018, o campanie de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor din municipiul Deva.

În perioada 16 iulie-10 septembrie 2018, tinerii vor avea acces gratuit pe terenul de sport (luni-vineri, între orele 9:00-17:00) unde pot juca fotbal, tenis cu piciorul, volei și pot organiza competiții. De asemenea, ei pot veni cu propuneri care vizează și alte activități recreative. Elevii vor fi supravegheați de angajați ai Poliției Locale Deva, care vor veghea la siguranța lor, dar totodată se vor asigura și că pe perioada desfășurării evenimentelor sportive nu se vor consuma droguri, băuturi alcoolice, tutun etc.

Conform unor studii naționale în rândul populației în ceea ce privește consumul de tutun, alcool și droguri, studii care au vizat și tinerii cu vârstă școlară, s-a constatat o creştere a consumului de droguri. Tentația tinerilor de a consuma droguri are mai multe motive: anturajul, stresul, alte situații legate de școală, familie sau prieteni.

Pornind de la această premisă și de la faptul că adolescența este perioada în care copilul își definește personalitatea și se dezvoltă din punct de vedere fizic și mental, organizatorii campaniei au hotărât să ocupe altfel, timpul  liber al tinerilor aflați în vacanța de vară.

Ei au organizat pentru aceștia activități sportive, pe terenul de sport aparținând Colegiului Tehnic ,,Transilvania” Deva, situat pe B-dul Dacia, nr.8.

În cadrul campaniei, tinerii vor primi și tricouri, brățări cu inscripții specifice, materiale informative, toate cu mesaje care explică efectele consumului de droguri asupra organismului uman.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii