Poliţişti suspectaţi că protejau braconajul arheologic la Sramizegetusa Regia

Poliţişti suspectaţi că protejau braconajul arheologic la Sramizegetusa Regia

DISTRIBUIȚI

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de dare şi luare de mită. Astăzi, 15 martie, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorului de caz, ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. efectuează un număr de 11 percheziţii domiciliare în judeţ, la persoane fizice suspecte de braconaj arheologic, precum şi la sediile/punctele de lucru ale societăţilor comerciale deţinute de către acestea.

Conform probtoriului,  în perioada 2013 – 2017, mai multe persoane au derulat activităţi de braconaj arheologic în zona Sarmizegetusa Regia, fiind sprijiniţi şi protejaţi constant de către lucrători de poliţie din cadrul I.P.J. Hunedoara, care-i informau periodic  vizavi de investigaţiile derulate de inspectorat.

„Căutătorii de comori naţionale” nu respectă legislaţia în domeniu, în sensul că utilizează detectoare de metale în zonele cu patrimoniu arheologic fără o autorizare prealabilă, iar pentru „protecţia” lor au atras lucrătorii de poliţie arondaţi zonei de cercetare, pe care i-au recompensat cu bunuri mobile şi/sau imobile.

În cauză se acţionează împreună cu ofiţeri de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.P.J. Alba şi Hunedoara şi se beneficiază de sprijinul operativ al lucrătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Vlad Ţepeş.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii