Plutonierul major Robert Kulcsar a reușit să salveze viața unui coleg, care...

Plutonierul major Robert Kulcsar a reușit să salveze viața unui coleg, care făcuse infarct în timpul unui concurs

DISTRIBUIȚI

Plutonierul major Robert Kulcsar a reușit să salveze viața unui om aplicând corect metodele de resuscitare. Incidentul a avut loc după finalizarea unei probe din concurs unul dintre participanți, în vârstă de 58 de ani din Cluj, s-a prăbușit la pământ.

Pompierul a participat alături de Bebe, ciobănescul german specializat în căutare – salvare, la a 15 a ediție a Concursului de dresaj al câinilor de serviciu din cadrul Ministerului Afacerilor Interne organizat la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea„ Sibiu.
Robert Kulcsar își amintește că l-a văzut pe bărbat căzut cu fața în jos și imediat a recunoscut semnele unui infarct miocardic.
Robert, și alți doi colegi, au evaluat victima, au constatat lipsa pulsului și au aplicat masajul cardiac reușind să-l țină în viață pe bărbat până la sosirea echipajelor de ajutor medical calificat. El a fost transportat de urgență la Spitalul din Sibiu unde i s-au montat pe cord 4 stenturi. Ulterior, instructorul de câini, a fost transferat la o clinică specializată din Cluj iar acum este stabil.
Efectuarea masajului cardiac eficient, până la sosirea ajutorului medical specializat, a fost vital în menținerea în viață a bărbatului și evitarea afectării cerebrale ca urmare a lipsei oxigenului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii