Piesa „Gaițele” lui Alexandru Kirițescu, vine la Deva, marți, 24 aprilie pe...

 Piesa „Gaițele” lui Alexandru Kirițescu, vine la Deva, marți, 24 aprilie pe scena Centrului Cultural „Drăgan Muntean”.

DISTRIBUIȚI

Piesa este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească și va fi jucată la Centrul Cultural ”Drăgan Munteanu, marți, 24 aprilie, de la ora 18.30.

Din distribuția spectacolului fac parte: Florina Cercel (Aneta Duduleanu), Carmen Tănase (Zoia), Virginia Rogin (Lena), Carmen Ionescu (Fraulein), Ioana Farcaș (Colette Duduleanu), Antonia Ionescu (Wanda Serafim), Ana Maria Carablais (Margareta Aldea), Maria Nicola (Zamfira), Mircea Silaghi (Mircea Aldea), Liviu Cheloiu (Georges Duduleanu) și Sebastian Bălășoiu (Ianache Duduleanu).

Biletele pentru spectacol sunt puse în vânzare la prețul de 80 de lei, la agenția de bilete a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva și pot fi achiziționate de luni până joi, între orele 16:00-17:00, și sâmbăta, între orele 11:00-13:00. Informații suplimentare și rezervări se pot obține la numărul de telefon 0721.055.037.

Cu titlul original „Cuibul de viespi”, „Gaițele” reflectă atitudinea critică a dramaturgului față de societatea vremii sale: o „lume putredă, care mi se dezvăluise în toată hâda ei goliciune”, după cum a descris-o Kirițescu.

Acțiunea piesei se petrece prin vara anului 1930, în casa Anetei Duduleanu, văduva moșierului Tasse Duduleanu – o casă în care domină egoismul, răutatea, urletele și meschinăria întreținute de cele trei „gaițe” – Aneta și surorile ei, Zoia și Lena – care își petrec timpul bârfind, jucând cărți, mâncând dulcețuri și urmărind ceremoniile funerare din oraș.

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii