Petroșani / Varza se va vinde în locul unde s-au vândut pepenii

Petroșani / Varza se va vinde în locul unde s-au vândut pepenii

DISTRIBUIȚI

Se spune din popor că varza se pune la murat după Sfântul Dumitru, că atunci „va fi cea mai bună şi va ţine până la primăvară”. Cum sărbătoarea se apropie, pe 26 octombrie, foarte mulţi cetăţeni îşi pregătesc butoaiele.

„Vin producători cu varză şi comercianţi şi anul acesta, cum să nu? Cel puţin 20 şi-au anunţat intenţia şi le-am spus că au un loc special unde pot să-şi vândă varza. Sunt din judeţe din sudul ţării, dar şi din vest sau centrul ţării, din Dâmboviţa, Călăraşi, Dolj, Timiş sau Covasna ori Braşov. O să vedem câţi vor veni până la urmă, momentan sunt vreo 2-3 sosiţi. În legătură cu parcarea de la piaţă, oamenii trebuie să ştie că acolo nu vor mai găsi varză pentru că am mutat locul de desfacere a acestui produs în zona unde azi-vară se vindeau pepeni, în prelungirea parcării de maxi-taxi şi taxi. Este un loc bun, civilizat, ferit, unde maşinile pot să intre şi să iese fără să deranjeze traficul auto de pe strada principală. Nu înţeleg de ce acest loc îi deranjează pe unii, e drept puţini, ba chiar pot vorbi de o singură persoană, locatar al unui bloc de peste drum, aflat la o distanţă să-i zicem nu mare, rezonabilă, cetăţean care ne-a făcut plângeri peste tot! Este, repet, o zonă civilizată şi pretabilă la acest gen de comerţ avizat şi de administraţia locală, că doar nu facem de capul nostru. Dar, mă rog…”, a declarat pentru ZVJ Sorin Creţu, șeful pieței Petroșani.
În parcarea respectivă existau ieri, joi, 12 octombrie, câteva dubiţe pline pe trei sferturi fiecare varză adusă din două locuri: Călăraşi şi Lunguleţ-Dâmboviţa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii