Petroşani / Parteneriat pentru copiii din familii dezorganizate

Petroşani / Parteneriat pentru copiii din familii dezorganizate

DISTRIBUIȚI

Luna aceasta, Crucea Roşie Petroşani şi Centrul specializat de zi pentru resocializarea copilului predelincvent şi delincvent provenit din familii dezorganizate Petroşani, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara, au încheiat un acord de parteneriat foarte util pentru cei 20 de copii aflaţi sub îngrijirea şi supravegherea personalului acestei instituţii.

Prin acest acord, semnat de şefii celor două instituţii, Felicia Vitan şi Carmen Pădurean, voluntarii Crucii Roşii – subfiliala Petroşani vor fi prezenţi de două ori pe lună la centru şi vor avea acţiuni împreună cu copiii.
„În fiecare lună, de două ori, vom susţine la sediul acestui centru de zi, de pe strada Nicolae Titulescu, cursuri de igienă şi de prim-ajutor. Fiind vorba de nişte copii mai speciali, care provin din familii dezorganizate şi cu numeroase probleme sociale, vă daţi seama că pentru unii dintre ei informaţiile primite lunar vor fi o noutate şi, încet-încet, vor putea fi integraţi şi din acest punct de vedere, în condiţiile în care nu pot primi din familie educaţie pe linie de igienă sau sanitară. Deja am fost acolo o dată şi copiii au interacţionat bine. Le-am dus pentru început şi câteva cadouri, e vorba de rechizite, de care au mare nevoie, şi câteva jocuri educative, pe care să sperăm că le vor folosi cu drag şi vor avea multe de învăţat cu ele. Vom continua şi la finalul lunii, când vom merge din nou şi când urmează să le ducem alte câteva cadouri. De data aceasta dulciuri, dar şi periuţe şi paste de dinţi, ţinând cont că le vom explica şi la curs ce înseamnă să-ţi păstrezi dentiţia curată şi de ce trebuie păstrată zilnic igiena bucală”, ne-a declarat ieri doamna Felicia Vitan, directorul subfilialei Petroşani a Crucii Roşii.

de Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii