Petroșani / O zonă în care trebuie intervenit

Petroșani / O zonă în care trebuie intervenit

DISTRIBUIȚI

Am fost miercuri, 21 august, în zona parcării neamenajate dintre blocul 19E de pe strada Nicușor Gociu din Aeroport și blocul vecin.

Aici se poate amenaja o parcare unde oamenii din cele două blocuri și-ar putea parca mașinile. Fiecare câte una, nu fiecare câte 3-4. Acum pot parca doar vreo 12 mașini. Ceilalți șoferi parchează pe trotuare și pe unde apucă. Dacă ar avea garaje, ar putea să parcheze acolo, dar nu au. Oricum, parcatul în stradă, chiar dacă e mai incomod, e mai ieftin. Vorba vine, că nu costă nimic.
Un locatar al blocului 19E, Doru Chircă, ne-a fost ghid. O doamnă foarte aprigă ne-a luat în focuri din start, crezând că facem poze pentru primărie. „Ați spus că veniți să amenajați parcarea asta, și nimic! În spatele blocului – la fel, zona figurează ca fiind asfaltată și când acolo e ca după bombardament. Au trecut ăia cu canalizarea și a rămas așa, când se puteau face aici locuri de parcare, locuri de joacă, cât e blocul de lung. Când ne faceți și nouă? Că ați promis…”.
După ce i-am explicat râzând că nu suntem de la primărie, ci de la ziar, tonul a scăzut și femeia a început să ne explice situația. Din ce ne-a relatat, am înțeles că bateria de șase parcări acoperite n-ar fi tocmai legale, cel puțin se pare că doar doi-trei din cei șase au contracte. (Orice reporter cât de cât deontolog ar verifica informația doamnei; așa voi face și eu săptămâna aceasta). „Ei și le-au acoperit. Dar nu era normal să facă aici o mare parcare, asfaltată frumos, unde să încapă toate mașinile celor două blocuri? Nu era normal ca în spatele blocului nostru să amenajeze frumos, că e loc cât vrei, și să facă și acolo parcări și un loc de joacă? De ce nu se vrea? Cine nu vrea? Vreau să vedem un răspuns din primărie și să dați corect în ziar și ofurile noastre. Iar ei să răspundă prin fapte, nu prin vorbe, că suntem sătui cât ne-au dus cu vorba. Vrem terenul liber și să asfalteze și la noi. Că nu vrem să ne mai certăm toată ziua pe prostiile astea”, ne-a spus indignată petroșeneanca, pe nume Ileana Tecuceanu, locatară de 30 de ani în blocul respectiv.
Ce ne-a spus femeia a fost ulterior confirmat și de către ghidul nostru, Doru Chircă, și de soțul doamnei ce locuiește la parterul blocului. În privința datului „corect la ziar” noi publicăm, ca de obicei, cu corectitudine, că doar de aceea suntem liderul presei din Valea Jiului. Nu știm, însă, câte ziare cumpără doamna, de e așa imperativă!
Cu ce n-am fost de acord din ce ne-a spus femeia e cu „tăiatul acelor sălcii din spatele blocului”. Dumneaei susținea că sunt lângă bloc și o deranjează, că și-ar dori o zonă de joacă pentru copii acolo. I-am spus că noi nu suntem de acord cu tăiatul de pomi aiurea, și așa a fost măcelărit arboretul Petroșaniului, că acei pomișori sunt departe de bloc și nu fac niciun rău, ei se află la cel puțin 6-7 metri de imobil, deci n-au nicio treabă. În ceea ce privește locul de joacă, există destul spațiu acolo și fără a se tăia acei pomi. Pomișori care, în plus, maschează oribilele conducte de termoficare care traversează prin zonă. În cele din urmă, femeia ne-a dat dreptate, înțelegând argumentele noastre, semn că dacă discuți cu omul și ai la tine explicațiile logice omul pricepe. Dar pentru asta trebuie răbdare și trebuie mers și discutat pe teren, fapt pe care-l cunoaștem bine după aproape 20 de ani de muncă de teren pe toate coclaurile.
Să sperăm că și această parcare, dar și zona din spatele blocului 11E, ba chiar și a blocului vecin, vor fi în vederea autorităților locale. Cel puțin 50-60 de locuri de parcare se pot face în zona respectivă și astfel s-ar rezolva multe nemulțumiri, dar și s-ar schimba aspectul zonei, care acum arată ca după bombardament. Și de ce nu, parcări cu plată, civilizate, ar atrage și mai mulți bani la buget. Acum e drept, dacă un om are 3-4 mașini nu e normal să ocupe el toate locurile. Aceasta e o problemă care trebuie rezolvată. Nu de primărie, ci de bunul-simț civic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii