Petroșani / Iluminatul ornamental – înainte de Sfântul Andrei

Petroșani / Iluminatul ornamental – înainte de Sfântul Andrei

DISTRIBUIȚI

Vestea aşteptată de toţi locuitorii din Petroşani, cu privire la data când în municipiu va porni iluminatul ornamental de sărbători, ne-a fost dată miercuri, 7 noiembrie, de către primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

„Probabil cu câteva zile înainte de 30 noiembrie, Ziua Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, vom da drumul la iluminatul de sărbători. În aceste zile se lucrează, au fost aduse ornamentele pentru montarea lor în centrul civic şi în alte zone importante. După cum se ştie, există o firmă specializată care se ocupă de montaj, de demontat şi de mentenanţă, iar până la finalul acestei luni toate vor fi pregătite în vederea funcţionării acestui iluminat ornamental. Vrem să avem o atmosferă frumoasă şi de sărbătorile acestea, mai cu seamă că e un an special, un an când România a împlinit 100 de ani, ceea ce este demn de sărbătorit”, ne-a declarat primarul Petroşaniului.
În altă ordine de idei, deşi se doreşte a fi una dintre surprize, noi o dezvăluim acum: primăria va fi colorată de sărbători în culorile Drapelului României, roşu-galben-albastru, iar pe ea va scrie Centenar 100. Astfel că în seara de 1 Decembrie, de Ziua României şi când toată ţara şi tot românul va sărbători cei 100 de ani de la Marea Unire, la Petroşani va exista un mare Tricolor exact pe cea mai importantă clădire administrativă din mijlocul oraşului.
Încă de la începutul acestei săptămâni în centrul civic au ajuns ornamentele şi instalaţiile de care ne vorbea primarul, în zilele următoare toate acestea urmând a fi montate. Noi le-am surprins în câteva imagini. Dar farmecul lor se va vedea peste vreo două săptămâni, atunci când vor lumina întreg centrul civic, intersecţiile, cartierele şi aşa mai departe.
De la Daniel Vişan am mai aflat şi faptul că pe strada Avram Iancu s-a realizat anul acesta o extindere a instalaţiei, inclusiv în zona parcului de lângă piaţă, unde va ajunge şi un brad, nu la fel de înalt ca cel din Parcul Central, „dar semeţ şi frumos”, ne-a atras atenţia energicul Vişan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii