Petroșani / Firma de deszăpezire – pe fază

Petroșani / Firma de deszăpezire – pe fază

DISTRIBUIȚI

La Petroşani, responsabilul cu activitatea de deszăpezire din partea firmei SC Eolian Energy SRL Haţeg (o firmă ce se ocupă de câţiva ani de acest aspect şi care şi-a câştigat acest drept legal, prin licitaţie publică, pentru cine nu ştie), doamna Melinda Dragobete, susţine că „anul acesta, ca şi anul trecut, n-am fost surprinşi de iarnă, ceea ce face să fim pregătiţi încă de la debutul ei”.

Ca atare, responsabilul firmei ne-a oferit câteva amănunte din activitatea firmei din noaptea de duminică spre luni, când a nins iar temperatura nocturnă a fost pe minus.
„Probleme mai deosebite n-am avut decât pe drumul de pe Maleia, unde, mai sus de INSEMEX, zăpada a început să se depună. Astfel că am acţionat cu un plug şi am adus drumul la negru. În rest, am acţionat cu material antiderapant în intersecţii şi giratorii, pe poduri, pe anumite pante ale unor străzi, în zona unor instituţii publice de mare interes, precum spitalul, primăria, sau şcolile şi grădiniţele din localitate. Avem ca şi anul trecut un Plan de Acţiune stabilit şi aprobat de către Consiliul Local Petroşani printr-o hotărâre de consiliu, astfel că respectăm tot ce este indicat acolo, iar iarna aceasta, ca şi cea trecută sunt convinsă că nu vor fi probleme cu deszăpezirea drumurilor”, ne-a declarat doamna Melinda Rogobete. De la acelaşi interlocutor am aflat care este situația şi în ceea ce priveşte dotarea tehnică şi rezervele de material antiderapant din această iarnă: „Vom avea în funcţiune patru UMIMOGURI, dotate cu sărăriţă pentru împrăştierea materialului antiderapant şi cu lamă pentru deszăpezire. Pentru trotuare vom folosi un tractoraş cu lamă şi un multicar cu lamă. În afară de astea, avem şi un stoc de material antiderapant asigurat. Mă refer la cele 10 tone de clorură de calciu, necesar pentru zone precum centrul civic, la cei 100 metri cub de nisip şi la tona de sare. Dacă va mai fi nevoie, vom asigura din depozitul de la Haţeg, unde există stocuri pentru aprovizionarea din punctele de lucru unde avem activitate. Important, de asemenea, este faptul că maşinile de anul trecut care funcţionează şi anul acesta au montat pe ele un sistem GPS, iar din primărie se poate vedea exact unde s-a acţionat cu acestea, văzându-se totodată şi în timp real unde sunt ele localizate. Astfel că primăria va cunoaşte pas cu pas toată treaba noastră, mai exact toată treaba celor 29 de oameni pe care-i avem la dispoziţie în această iarnă, aici intrând cei 17 muncitori plus echipa auto de 6 şoferi plus şase încărcători”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii