Petroșani / Creştinii ortodocși au venerat moaștele Sfântului Nectarie

Petroșani / Creştinii ortodocși au venerat moaștele Sfântului Nectarie

DISTRIBUIȚI

Joi seara, în Ajunul marii sărbători creştine de vară, Sfântul Ilie, paraclisierul din curtea viitoarei Catedrale a Văii Jiului ce va purta şi numele acestui sfânt, a fost din nou însufleţit de prezenţa unui număr mare de creştini ajunşi acolo pentru a participa la slujbele speciale susţinute de un sobor de preoţi, în frunte cu părintele protopop Petrache Creţu şi cu parohul aşezământului bisericesc din centrul Petroşaniului, părintele Gabriel Bulf.

În cinstea evenimentului important de a doua zi şi pentru alinarea sufletelor celor care au nevoie, aşa cum spuneam şi într-o ediţie anterioară a ziarului nostru, a fost adusă
tocmai de la Schitul din Nandru-Hunedoara, racla cu moaştele Sfântului Nectarie, „doctorul fără arginţi” şi „vindecătorul bolilor grele”.
Slujba a fost oficiată afară, în faţa paraclisierului, astfel că mulţimea s-a putut bucura de ea în condiţiile în care, cu o excepţie de câteva minute (Dumnezeu a vrut să fie aşa!), n-a plouat şi n-a bătut vântul tare, cum s-a întâmplat imediat după ce s-a terminat slujba! Creştinii s-au închinat în faţa Sfântului Nectarie, primind şi câteo cărticică cu „Acatistul” sfântului şi o iconiţă sfinţită, rugăciuni pe care apoi, fiecare după nevoi, simţire şi credinţă le vvor citi şi acasă în momentele de răgaz şi de trăire spirituală.
Au fost prezente și maici de la Sfântul Schit de unde a fost adusă racla cu moaşte. A doua zi, chiar în ziua de Sf. Ilie, după orele 16,00, moaștele s-au întors „acasă”, după slujba de Liturghie şi după ce 500 de petroşeneni au primit câteo porţie de mâncare şi o sticlă de apă minerală, dar şi tot atâtea icoane sfinţite cu Sfântul Ilie.
„Ne bucurăm că am putut organiza toate acestea, Dumnezeu ne-a ajutat şi îi mulţumim!”, a concluzionat la sfârşitul slujbei părintele Gabriel Bulf, în timp ce îi miruia cu mir sfinţit pe toţi cei prezenţi. După ce preoţii prezenţi şi părintele Protopop au predicat despre semnificaţiile marii sărbători de a doua zi şi despre ceea ce înseamnă Sfântul Nectarie în viaţa Bisericii Ortodoxe şi a creştinilor ortodocşi, încheind astfel slujba de seară.
Concluzia serii a fost trasă chiar de o creştină participantă la slujbă. „O seară de vară foarte plăcută şi îi mulţumim preotului Gabriel Bulf şi celor care l-au sprijinit şi au venit să ne rugăm împreună aici, la viitoarea catedrală, alături şi de Sfântul Nectarie, pe care efectiv l-am simiţit aici lângă noi. Dacă ai credinţă, simţi efectiv energia Sfântului şi nu poţi să nu te cutremuri de fericire şi să nu-ţi dea lacrimi în ochi”, ne-a spus cu bucurie şi cu glas emoţionat doamna Elena Vlaicu din Petroşani chiar în timpul slujbei. Într-adevăr, a fost o mare bucurie şi pentru sufletele noastre că am putut ajunge măcar un ceas de vreme la slujba de joi seara. Suntem siguri că Dumnezeu va mijlociprin preoţi ca astfel de seri minunate şi liniştitoare să se repete, spre alinarea sufletelor celor care au nevoie de asta.

Creştinii ortodocși au venerat moaștele Sfântului Nectarie

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii