Petrila. 1 Mai, Ziua Minelor Deschise se întâmplă din nou

Petrila. 1 Mai, Ziua Minelor Deschise se întâmplă din nou

DISTRIBUIȚI

Ziua Minelor Deschise revine la Petrila, în data de 1 Mai, pentru ediția a doua, deschizând seria evenimentelor organizate în 2019 pentru regenerarea Minei Petrila prin inițiative culturale. Evenimentul se va desfășura între orele 12 și 24 și va conține tururi ghidate la mină, workshop artistic, inaugurarea Arhivei media, lansarea publicației Shrinking Cities, un performance muzical-artistic, workshop de dans/swing, concert de jazz și afterfest.

”Sărbătorim un nou an de acțiuni informale la Exploatarea Culturală Petrila, greu încercată de vreme și vremuri. Dacă în 2018 chemam toți oamenii muncii să ia în primire mina, anul acesta vă invităm să umplem din nou spațiile cărora noi, toți, le dăm viață de la închiderea activității miniere. Se vor putea vizita pe toată durata evenimentului (în cadrul tururilor ghidate sau independent): Muzeul Salvatorului Minier, Mina școală, Școala de Calificare și expozițiile Shrinking Cities in Romania, Carantina, Romanul colectiv, Genius Loci și Menhir.

În preambulul evenimentului, de la ora 10:00, organizăm la Centrul Pompadou Adunarea Generală a Asociației Planeta Petrila, în cadrul căreia vom oficializa adeziunea noilor membri, vom prezenta acțiunile de până în prezent și planurile pentru 2019-2020”, informează organizatorii.

Parteneri instituționali: Ordinul Arhitecților din România, Consiliul Local și Primăria Orașului Petrila, Asociația Culturală Condiția Română, Asociația Ephemair, Asociația Ideilagram, Asociația Smart Med, artouching, Agence Universitaire de la Francophonie, bureau Europe Centrale et Orientale și CEREFREA, axe de recherche „Processus de patrimonialisation, usages et mises en musée du passé”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii