Peste 8 mc de lemn confiscat de jandarmi în două zile

Peste 8 mc de lemn confiscat de jandarmi în două zile

DISTRIBUIȚI

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Decebal” Hunedoara sunt angrenate și în prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. În 14 și 16 iulie, jandarmii au depistat două cazuri de transport ilegal de lemn.

La Criscior un bărbat a fost depistat în timp ce transporta cu un camion material de construcţii fasonat(grinzi, dulapi) a cărei masă lemnoasă nu corespundea cu cea înscrisă în avizul de însoţire . Acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 lei, de asemenea, jandarmii montani au dispus măsura ridicării în vederea confiscării materialului lemnos (5,65 mc), acesta fiind predat Ocolului Silvic Brad.

La Geoagiu jandarmii au depistat în zona împădurită Şesuri, din apropierea localităţii Geoagiu, 3 persoane de sex masculin care încărcau material lemnos într-o remorcă tractată de un tractor. Persoanele în cauză nu deţineau nici un document care să ateste legalitatea tăierii şi provenienţa materialului lemnos.

Jandarmii au identificat autorii faptei şi au întocmit actele de sesizare pentru ,,tăiere fără drept de arbori” şi ,,furt”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 107, aliniatul 1 şi art. 109, litera c) din Legea 46/2008, Codul Silvic, acestea fiind predate Poliţiei Staţiunii Geoagiu.

De asemenea, jandarmii au dispus măsura ridicării în vederea confiscării materialului lemnos (3,1 mc), acesta fiind predat Ocolului Silvic Geoagiu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii