Peste 170 de poliţişti hunedoreni au fost la datorie pe perioada mini-vacanţei

Peste 170 de poliţişti hunedoreni au fost la datorie pe perioada mini-vacanţei

DISTRIBUIȚI

În perioada 27 aprilie – 01 mai a.c., peste 170 de poliţişti au acţionat, zilnic, pe raza judeţului, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în special în zonele de agrement, în pieţe, târguri şi oboare, asigurând măsuri de ordine la 16 evenimente cultural-artistice, sportive şi religioase, organizate în această perioadă.

Pe linia asigurării unui climat de ordine şi linişte publică, poliţiştii structurilor de profil au intervenit la peste 250 de solicitări, 207 dintre acestea fiind realizate în urma apelării numărului de urgență 112. Ca urmare a constatării încălcării unor norme de convieţuire socială prevăzute de Legea 61/1991, poliţiştii au aplicat 76 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.300 de lei.

În urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat, în cele patru zile, 612 sancţiuni contravenţionale pentru diferite încălcări ale legislaţiei rutiere (majoritatea, 328, pentru depăşirea limitei legale de viteză) şi au reţinut, în vederea suspendări dreptului de a conduce autovehicule, 37 permise de conducere (dintre care 5 pentru consum de alcool şi 15 pentru viteză peste limita legală cu mai mult de 50 km/h), iar pentru neregulile tehnice constatate, au retras 16 certificare de înmatriculare ale unor autovehicule.

În perioada de referinţă, poliţiştii rutieri au aplicat 612 amenzi, în valoare de 225.000 lei, în baza O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi au constatat 18 infracţiuni contra siguranţei rutiere. Din fericire, în această perioadă nu au avut loc evenimente rutiere grave, soldate cu decesul unor persoane.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii