Pe Păcii, primarul a făcut mai mult decât a promis: loc de...

Pe Păcii, primarul a făcut mai mult decât a promis: loc de joacă și parcări noi

DISTRIBUIȚI

Vara acesta, la una din inspecțiile în teren, l-am găsit pe primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, alături de Daniel Vișan, în parcul de pe strada Păcii. Analizau posibilitatea realizării unui nou loc de joacă și amenajarea unor parcări. Ambele obiective sunt acum certitudine. Luna trecută a fost instalat nou loc de joacă. Astăzi a început amenajarea parcărilor.

În luna iulie cei doi au stabilit obiectivele, dar în privința termenului de execuție prognozele erau rezervate,în funcție de buget. Noul complex de joacă pentru copii a fost deja instalat, și este atracția principală în momentul de față. Toți copii preferă să se joace pe toboganele noi și să își facă vânt în leagănele nou instalate. Complexul de joacă nu se preconiza a fi achiziționat atât de devreme, dar s-a reușit acest lucru.

Parcările, spunea atunci Daniel Vișan, urmează a fi amenajate simplu, din pietriș, nu neapărat din asfalt cum au mai fost amenajate pe strada respectivă. Spațiu pentru parcări este destul. Acestea vor fi amenajate între porțiunile cu zonă verde, dintre blocurile 12 și 14, și 14 și 16.  Aceste spații verzi au arbori mari, umbroși, care nu vor fi retezați decât în cazul în care sunt devitalizați. Restul spațiului este plin de buruieni și boscheți care vor fi curățați. Se va face o compartimentare a locurilor de parcare și amenajarea cu pietriș sau asfalt, apoi marcarea și semnalizarea lor.

Pe strada Păcii există o reală problemă a  locurilor de parcare, mai ales după momentul interzicerii parcării pe prima bandă a sensurilor de mers de pe centură. Se parchează și acum pe trotuare, și pietonii circulă pe carosabil. Fiind o stradă cu sens unic, și trafic de mici proporții, incidentele rutiere sunt puține, dar au existat. Realizarea parcărilor va spori confortul pe strada Păcii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii