Pe cea mai lungă stradă din Vulcan / Cu o singură lucrare...

Pe cea mai lungă stradă din Vulcan / Cu o singură lucrare nu se face primăvară

DISTRIBUIȚI

Pe strada Vasile Alecsandri din Vulcan s-a făcut o lucrare destul de mică, în ce priveşte dimensiunile ei, dar de importanţă destul de mare pentru zona în care s-a făcut.
Este vorba de
acoperirea cu plăci de beton a canalului care, la intersecţia cu strada Platoului, traversează artera stradală al cărei nume l-am amintit. Mai exact, locul acesta este la doi paşi de fostul Mini Market, clădirea fiind scoasă acum la vânzare. Canalul acesta, nu prea lat, era acoperit cu un grilaj metalic din fier beton. Care, mă mir sincer, nici nu ştiu cum de a rezistat acolo.
podeti-va2Grilajul nu-i deranja
nicidecum pe pietoni care, şi aşa, săreau peste el. Era mai greu pentru autoturismele care, din Platoului sau de pe Romană, virau, ca să ajungă în parcare. Aşadar, e bine că ferotania a fost luată, iar în locul ei s-au pus chestiile acelea din beton. Mă întrebaţi ce s-a făcut cu grilajul din fier beton? Am fost şi eu curios să aflu ce, iar muncitorii de la SC Pregoterm SA Vulcan, societate pe care primăria a însăr­cinat-o cu lucrarea asta, mi-au zis c-a fost luat de acolo şi dus în curtea din colonie a firmei.
Bun, asta a fost
o lucrare bună şi necesară, numai că ea nu a rezolvat mai deloc marea problemă a străzii Vasile Alecsandri. E vorba de tronsonul acestei străzi care porneşte de la scările de peste drum de poştă şi duce, pe lângă sala de sport şi Şcoala Gimnazială Neterminată nr.7, până în apropierea Lămpii de la Brazi. De fapt, Vasile Alecsandri, strada din Vulcan, iar nu poetul, este mult mai lungă. Este cea mai lungă stradă vulcăneană. Asta am mai spus-o. Se întinde de jos, de la sediul Enel şi se termină taman sus de tot, pe munte, la fosta grădină a lui Krausz, cum i se spunea pe vremuri.
Dacă locuitorii care-şi
au casele pe porţiunea aflată pe deal mai pot fi păcăliţi cu câte o maşină, două cu pietriş, cei din zona blocurilor au cam început să-şi arate deschis nemulţumirea. Oamenii s-au uitat miraţi cum toate străzile din Cocoşvar au fost asfaltate, iar a lor deloc. Chiar acum, foarte de curând, cineva m-a întrebat de treaba asta. Va fi asfaltată şi strada Vasile Alecsandri? Deocamdată, strada asta nu-i „prinsă”, pentru a fi reparată, i-am răspuns persoanei respective. Înseamnă că şi iarna asta o să mergem tot prin noroi, a venit, imediat, observaţia. Corect. Asta cam aşa e, îmi permit să completez, acum, în scris ceea ce, atunci când mi-a fost pusă întrebarea, răspunsul a fost dat prin viu grai.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii