Pâraiele Vica și Gurasada ale râului Gurasada vor fi regularizate

Pâraiele Vica și Gurasada ale râului Gurasada vor fi regularizate

DISTRIBUIȚI

Administrația Națională Apele Române -Administrația Bazinală de Apă Mureș va regulariza albiile pârâurilor Vica și Gurasada, afluenți ale râului Gurasada. Regularizarea albiilor apelor curgătoare este necesară pentru a evita inundațiile, fenomene cu care locuitorii din județ s-au confruntat adesea.

Pentru regularizarea pârâului Vica au fost alocați 4.986.146 lei, și s-au propus lucrări dispuse pe lungimea totală de 3.650 metri. Lucrările propuse constau în consolidări de mal cu ziduri de sprijin din piatră, execuție pereu din zidărie de piatră, execuție praguri de retenție, refacerea podețelor și punților, execuție căderi din beton, execuție praguri din beton.

Pentru amenajarea albiei pârâului Gurasada au fost alocați  17.427.592 lei, iar lucrările vor avea loc pe teritoriul comunei Gurasada, pe lungimea totală de 13.000 m. Lucrările de realizat sunt similare celor pentru pârâul Vica. Constructorii pentru cele două lucrări vor fi stabiliți în decembrie, iar în principiu, în primăvară ar trebui să se apucede lucru.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii