Până la finele anului,  Densuș ar trebui să aibă sistem de iluminat...

Până la finele anului,  Densuș ar trebui să aibă sistem de iluminat nou, în toate satele

DISTRIBUIȚI

Iluminatul Public este una dintre utilitățile publice care consumă bani mulți din bugetul local, din cauza faptului că nu este modernizat.  Administrațiile locale au mai încercat să facă economii schimbând lămpile de pe stâlpi cu unele cu putere mai mică. Doar aceste schimbări au avut efecte benefice și au creat economii importante, însă adevăratele economii sunt create atunci când întreg sistemul este modernizat și sunt instalate lămpi cu LED.

Comuna Densuș implementează un astfel de proiect, profitând de o finanțare guvernamentală:  „Lucrări de reabilitare rețea de iluminat public în comuna Densus, judetul Hunedoara”,

Primăria Comunei Densus, în  calitate de beneficiar a încheiat cu MDRAPF un contract  de finanțare prin PNDL 2, subprogramul Modernizarea Satului Românesc,  având numărul 3034/21.11.2017, pentru implementarea acestui proiect infrastructural.

Modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public din Comuna Densuș este unul dintre primele proiecte pe agenda primarului Adrian Vîrtopean. Implementarea proiectului presupune realizarea proiectului tehnic,  achiziția de aparate de iluminat stradal cu LED,  plus accesoriile necesare pentru instalarea aparatului de iluminat de stâlp, demontarea aparatelor existente și montarea aparatului de iluminat de stâlp. Vor fi montate 539  aparate de iluminat echipate cu surse LED, demontate  436 lămpi și stâlpi vechi, și înlocuite 38 de brațe existente.

Valoarea a investiției este estimată la 476.685 lei și acoperă modernizarea sistemului de iluminat în toate satele comunei: Densuș, Criva, Hatagel, Peșteana, Peștenița, Stei, Poieni. Noul sistem de iluminat ar trebui să fie funcțional până la finele acestui an. În momentul de față proiectul de investiții se află în procedură de licitație.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii