Olimpiada de la Tokyo 2020 – amânată

Olimpiada de la Tokyo 2020 – amânată

DISTRIBUIȚI

Kaori Yamaguchi, actualmente profesor de psihologie la Universitatea din Tsukuba-Japonia, membru al comitetului executiv al Comitetului Olimpic Japonez, a declarat recent cotidianului japonez Nikkei că „ se pune în pericol viața sportivilor ” de către Comitetul Internațional Olimpic (CIO). CIO, prin vocea președintele Thomas Bach, le cere sportivilor să continue să se antreneze. Oficialul nipon crede că este timpul să amâne Olimpiada de la Tokyo din 2020.

Kaori Yamaguchi, care este unul dintre cei 23 de membri ai comitetului executive), a spus că intenționează să își argumenteze poziția față de restul Comitetului Olimpic Japonez într-o ședință din 27 martie: „Spre deosebire de alte evenimente sportive, Jocurile Olimpice simbolizează idealul pe care sportul îl aduce păcii mondiale, și nu ar trebui să ținem jocurile dacă oamenii din întreaga lume nu se pot bucura”.

Yamaguchi este cea mai recentă persoană din cadrul mișcării olimpice globale care susține că Jocurile ar trebui amânate din cauza coronavirusului, care a infectat peste 200.000 de oameni din întreaga lume – inclusiv unul dintre membrii proprii ai Comitetului Olimpic Japonez, vicepreședintele Kozo Tashima.

Foști și actuali sportivi au devenit din ce în ce mai vocali în această privință în ultimele zile. Comitetul Internațional Olimpic încă nu a recunoscut public dacă are un plan de urgență pentru jocurile din această vară. Alții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea de a se pregăti la un nivel superior, în timp ce au urmat ghidurile de carantină și distanțare socială stabilite de guvernele lor locale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii