O victorie a Poliţiei Locale Petroşani / Reducerea actelor de vandalizare a...

O victorie a Poliţiei Locale Petroşani / Reducerea actelor de vandalizare a mobilierului stradal

DISTRIBUIȚI

Probabil că aţi sesizat cu toţii că de la o vreme cazurile de vandalism din parcurile Petroşaniului s-au redus simţitor.
Dacă în anii trecuţi era de groază ceea ce se întâmpla în cel mai mare parc din municipiu, vara aceasta abia dacă se pot număra pe degete cazurile în care mobilierul din parc, în speţă băncile sau coşurile de gunoi, florile ori locurile de joacă au avut de suferit din cauza unor tineri obişnuiţi să producă sistema­tic astfel de acte de vandalism.
Într-o informare scrisă acordată ziarului nostru de către poliţistul local Nicolae Stăncioi, şef de birou în cadrul instituţiei care face parte din cadrul Primăriei municipiului Petroşani, aflăm că „o atenţie deosebită s-a acordat de către Poliţia Locală Petroşani asigurării integrităţii bunurilor aflate pe domeniul public, în parcuri şi locurile de joacă amenajate”. „În acest sens, patrulele poliţiei locale au trecut periodic prin aceste zone, pentru a preveni deteriorarea şi distrugerea mobilierului amplasat de administraţia locală. Urmare a acţiunilor ferme întreprinse, s-a constatat o scădere a numărului evenimentelor produse şi, implicit, a deteriorării şi distrugerii mobilierului urban, florilor şi jocurilor pentru copii din zonele special amenajate pentru copii”.
Nicolae Stăncioi este completat şi de şeful Poliţiei Locale Petroşani, Dorel Neag, care a declarat marţi pentru ZVJ următoarele: „Într-adevăr, efectul intensificării patrulelor noastre şi luarea de măsuri rapide chiar şi la cele mai mici abateri, chiar şi cu acest personal puţin de care dispunem, a făcut ca în vara aceasta să nu existe prea multe cazuri de distrugeri, mai ales în parcuri. Şi dacă mai există, câteodată, astfel de cazuri, vorbim desigur doar de cazuri izolate, nicidecum de vreun fenomen sau mai ştiu eu ce. Două scânduri rupte la o bancă, într-o lună de zile, în parcul mare al municipiului, nu înseamnă mai nimic, faţă de ceea ce se întâmpla în anumiţi ani, când, într-adevăr, existau destule probleme în acest sens, cu anumiţi tineri extravaganţi ori certaţi cu legea”.
Rămâne de văzut dacă această acalmie a distrugerilor va continua şi în perioada următoare, iar dacă lucrurile vor sta tot aşa pe o perioadă mai lungă de timp, înseamnă că în sfârşit cei de la SPADPP vor avea mai puţin mobilier stradal de reparat sau de înlocuit, dar şi de achiziţionat pe bani de la bugetul local. Ceea ce înseamnă, nu-i aşa, o economie de câteva zeci, dacă nu sute de milioane de lei pe an, bani care vor putea fi folosiţi cu adevărat la ceva mult mai util pentru cetăţeni şi localitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii