O societate comercială și 3 persoane fizice amendate pentru fumatul în spații...

O societate comercială și 3 persoane fizice amendate pentru fumatul în spații publice

DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali din Deva au dat amenzi pentru nerespectarea legii în ceea ce privește fumatul în spațiile publice închise, în urma sesizărilor primite de la cetățeni.

Una dintre amenzi valoare de 5000 lei a fost aplicată de polițiștii locali unei societăți comerciale care administrează mai multe baruri din oraș. Celelalte trei amenzi, de câte 100 de lei, au fost date de oamenii legii unor persoane fizice care fumau în localurile din municipiu, încălcând legea.

Conform legii în vigoare, persoanele fizice se sancționează cu amendă între 100-500 lei.

Persoanele juridice se sancționază cu amendă de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere. Săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Devenii care întâlnesc astfel de situații privind fumatul în locuri intrezise prin lege pot suna la   Dispeceratul Poliției Locale – 0254.232.777 sau direct de pe aplicația Deva24, destinată cetățenilor municipiului nostru.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii