Nu e numai cazul Uricaniului

Nu e numai cazul Uricaniului

DISTRIBUIȚI

Situația despre care relatez în aceste rânduri nu există numai în Uricani. Nu este oraș în care ea să nu fie prezentă și, fiindcă legislația nu le permite să acționeze, edilii localităților nu pot să facă mai nimic, spre a o rezolva.

Am aflat asta
de la viceprimarul Corneliu Braia în biroul căruia mă aflam când a intrat o doamnă. Femeia locuiește la etajul I al unui bloc de pe strada Muncii și a venit să se intereseze de apartamentul de sub al dumneaei. Nelocuit de ani buni și aflat într-o stare evidentă de degradare. A pus ochii pe el, l-ar pune la punct și ar vrea să-l aducă pe fiul ei, ca să stea în el. Știa ea ceva despre bărbatul care a locuit aici cândva, dar nu l-a mai văzut de foarte multă vreme. Posibil să fi murit, și-a dat ea cu părerea.

Viceprimarul nu
a repezit-o, cum se mai procedează în alte primării, și nici nu i-a zis să revină cine știe când. A pus mâna pe telefon și, după câteva minute, funcționara de la taxe și impozite i-a dat lămuriri precise în privința apartamentului. Este al lui cutare, iar impozitul pe locuință nu a mai fost plătit de zece ani. Ca atare, nefiind în fondul locativ de stat, nu a putut să facă mai nimic pentru solicitantă.

„În Uricani
sunt mai multe apartamente aflate în situația asta, îmi spune vicele Corneliu Braia. În blocul 88 de pe Aleea Brazilor, bunăoară, din 36 de apartamente, șapte sau opt sunt abandonate. Numai că noi, ca primărie, nu putem să facem nimic, fiindcă toate sunt proprietate privată. Legislația actuală nu ne permite să pătrundem în ele sau să le preluăm, pentru a le da celor care caută o locuință. Asta e!”.

Explicația dumnealui
m-a dus cu gândul la răspunsul aiuritor dat de Ile locatarilor din blocul D5 din Vulcan, propus pentru reabilitare, atunci când oamenii i-au zis că sunt vecini de-ai lor care, plecați fiind, nu mai stau acolo de ani buni. Și cine să plătească, atunci, contribuția lor bănească?  O să le scoatem apartamentele la vânzare, ar fi zis genialul, fără să se gândească la ilegalitatea pe care ar comite-o în acest caz. Dar, deh, la el totul e posibil.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii