Noua Secție de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență va deveni operațională...

Noua Secție de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență va deveni operațională anul acesta

DISTRIBUIȚI

Lucrările de amenajare a noii secții de Pediatrie vor intra în ritm alert după aprobarea bugetului.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență a stabilit că mutarea secției de Pediatrie în clădirea principală este o prioritate. În acest sens, în 2018 au fost demarate lucrările de amenajare a noilor spații.

Astfel, Secția de Pediatrie va funcționa la etajul IV al blocului principal al corpului central căruia i se adaugă o extindere peste etajul III în corpul mic. Suprafața este suficientă pentru a asigura o spitalizare în condiții moderne a micilor pacienți și a aparținătorilor acestora.

Anul trecut constructorul a ridicat structura de rezistență, a realizat acoperișul, a montat tâmplăria, iar în prezent se lucrează la amenajările interioare. Au fost montate aparatele de climatizare, instalațiile electrice și de apă, au fost montate uși și obiecte sanitare, urmând ca aceleași operațiuni să se desfășoare în toate spațiile aflate în șantier.

În același timp, Consiliul Județean Hunedoara a investit în lucrări urgente de reparații la actualul corp de clădire în care își desfășoară activitatea secția de Pediatrie. Reparațiile au fost realizate în două etape și au vizat înlocuirea acoperișului, a jgheaburilor și burlanelor exterioare, iar la interior s-au înlocuit ferestrele vechi din lemn cu unele tip termopan (pe lemn), s-a montat covor PVC (tarkett), s-au zugrăvit saloane și cabinete de consultații.

Noua Pediatrie, împărțită pe grupe de vârstă

Structura funcțională a noii secții s-a realizat pe principiul separării pe 3 nuclee în funcție de vârsta pacienților (0-3 ani, 3-6 ani și 6-14 ani). Prima grupă va avea 12 paturi (plus tot atâtea paturi pentru însoțitori), grupuri sanitare pentru saloane, cabinete de consultații și tratamente și un filtru de acces.

Pentru a doua grupă de vârstă sunt prevăzute 20 de paturi (la care se adaugă tot atâtea paturi pentru însoțitori), saloane dotate cu grupuri sanitare, cabinete de tratamente și consultații.

Grupa 6-14 ani va avea un număr de 13 paturi, un salon pentru însoțitori, oficiu alimentar și sala sală de mese, cabinete pentru consultații și tratamente.

Secția va asigura și servicii de investigații medicale (endoscopie, neurologie, EKG, ecograf, etc.) dar, în același timp, va dispune și de un loc de joacă pentru cei mici.

Trebuie menționat că, la elaborarea soluțiilor s-au avut în vedere normele tehnice în vigoare pentru unități medicale, precum și sugestiile personalului medical. Se estimează că noua secție va deveni operațională în trimestrul IV al acestui an.

Valoarea proiectului este de 1,8 milioane de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii