Ministrul Anton nu are nimic a spune, și atunci înșiră cuvinte goale...

Ministrul Anton nu are nimic a spune, și atunci înșiră cuvinte goale despre încheierea activității de extracție

DISTRIBUIȚI

Ministrul Energiei, Anton Anton, s-a gândit să nu tacă după accident, că nu dădea bine să fie total absent, și a postat pe pagina de Facebook a Ministerului Energiei un  mesaj de  condoleanțe însoțit de un fel de soluție a problemelor subteranului, închiderea activității de extracție la finele anului 2018.

Doar că minerii rămân în subteran până în 2021, tot ei vor realiza și lucrările de închidere și ecologizare a minei. Rămân în aceeași mină în care anul trecut în octombrie a avut loc o surpare a unei galerii care a  prins sub dărâmături 3 mineri, iar la nici un  an distanță a mai avut loc o surpare.

”Ministerul Energiei a evaluat starea tehnică a minei Lupeni dar și dificultățile economice de acolo. Ca atare, am renotificat Comisia Europeană și aceasta a avizat programul propus de noi pentru închiderea minei Lupeni. La finalul acestui an va fi oprită definitiv activitatea de extracția de cărbune pentru ca, până în 2024, să fie realizate lucrările de ecologizare și închidere a acestei mine. Conform legii minelor sunt asigurate toate sumele necesare pentru întregul proces”.

În amintim ministrului Energiei că anul trecut, în 30 octombrie, un miner a murit din cauza unei deflagrații, în timpul lucrărilor de închidere, un al doilea decedând ulterior din cauza infecțiilor spitalicești, în mina de la Uricani, în care extracția cărbunelui era oprită, și se efectuau lucrări de închidere.

Încetarea activității de extracție la Lupeni era deja stabilită, nu este vreo soluție miracol. Un proiect tehnic pentru execuţia lucrărilor de „Închidere şi Ecologizare pentru sucursalele EM Lonea si EM Lupeni – Secţiunea Închideri Lucrări Miniere Subterane – anul 2018-2021” există deja. Universal Cerc Proiect SRL, o firmă din Petroşani va câştiga 399.900 lei pentru realizarea proiectului şi supravegherea lucrărilor pe o perioadă de 42 de luni, timp în care se vor derula lucrările de ecologizare. Lucrările sunt supravegheate de firma respectivă, dar execuția lor se face cu minerii din sistem, deci aceștia rămân expuși pericolului din subteran.

Universal Cerc Proiect SRL întocmește în fiecare an documentaţiile de proiectare (PT) solicitate prin caietul de sarcini, în baza documentaţiilor (PIA, PT pentru anul 2017) deţinute de CEH–SA în vederea obţinerii avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor pentru documentaţiile PT întocmite pentru fiecare sucursală.

 

 

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii