Ministru Finanțelor, Eugen Teodorovici a asigurat primarii că nu vor avea bani...

Ministru Finanțelor, Eugen Teodorovici a asigurat primarii că nu vor avea bani mai puțini decât în 2017

DISTRIBUIȚI

Prezent luni, 5 ianuarie, la o întâlnire a Asociației Municipiilor România, ministru Finanțelor, Eugen Teodorovici, a discutat cu primarii în primul rând despre bugetele sărace ale municipiilor.

A dat asigurări că în luna iulie se vor oferi suplimentări financiare, astfel încât primăriile nu vor avea bani mai puțini decât în 2017, și că se pot proiecta bugetele pe aceste previziuni. Cu toate acestea, cele mai multe investiții vor fi împinse către a doua jumătate a anului, până ce finanțările vor fi certitudine, nu doar o promisiune.

„Toate propunerile pe care le aveţi le vom discuta, vom analiza toate variantele şi vom găsi împreună soluţiile optime la problemele pe care le întâmpinaţi la nivelul administraţiilor locale. Avem deschidere, fiindcă ne dorim să facem lucrurile să meargă bine” – este mesajul transmis de Ministrul Finanţelor, domnul Eugen Orlando Teodorovici, primarilor de municipii care au participat luni  la primul Comitet Director din acest an al Asociaţiei Municipiilor din România.

Legea achizițiilor publice trebuie modificată, este una dintre concluziile discuțiilor, astfel ca proiectele să nu mai fie blocate în orice circumstanțe, unele cu, altele fără bază legală. Dar acestă propunere este lansată de cel puțin 3-4 ani, dacă nu mai mult, și problemele acestea nu au fost soluționate.  S-a adus propuneri referitoare la creșterea pragului de îndatorare.

„Va trebui să simplificăm, într-adevăr, să nu aducem ceva în plus faţă de ce aduce legislația europeană, să ne inspirăm din alte state, ca să nu mai apară aceste blocaje de care vorbiţi,“ a replicat Ministrul Finanţelor, domnul Eugen Orlando Teodorovici.

Supraimpozitarea celor care nu își valorifică bunurile imobile aflate în zonele centrale, supraimpozitarea caselor de pariuri, sunt alte propuneri venite de la unii primari, pentru a genera nu atât venituri mai mari la buget, cât comportamente favorabile dezvoltării localității.

În şedinţa de Comitet Director s-au stabilit şi activităţile AMR pentru anul 2018, vizitele de lucru ce vor avea loc şi s-au făcut propuneri pentru  Adunarea Generală a AMR din 2018.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii