Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „Aplicarea sistemului de plăţi defalcate a...

Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „Aplicarea sistemului de plăţi defalcate a TVA (Split VAT), de la 1 decembrie 2018, trebuie analizată și discutată cu mediul de afaceri”

DISTRIBUIȚI

Începând cu luna octombrie și până la data de 31 decembrie 2017, agenții economici pot opta pentru aplicarea plății defalcate a TVA. Deputatul ALDE Hunedoara, Marius Surgent, spune că în aceste luni în care va putea fi aplicată opțional noua formulă de încasare a TVA-ului parlamentarii ALDE vor avea discuții cu reprezentanții firmelor private pentru a putea analiza efectul pe care această decizie a guvernului o are asupra mediului economic din România.

„Trebuie pusă în balanță reducerea evaziunii fiscale și asigurarea unui mediu economic sănătos și competitiv”
„În perioada premergătoare aplicării acestei măsuri, vom avea consultări cu reprezentanții mediului de afaceri astfel încât să înțelegem cât mai bine care este impactul asupra agenților economici. Vrem, ca atunci când vom discuta această lege în Parlamentul României, să deținem toate informațiile necesare luării unei decizii. Suntem un partid de dreapta care susține un mediu economic sănătos și competitiv fiind conștienți că numai astfel putem progresa. Pe de altă parte, trebuie să privim cu mare atenție și la faptul că încă suntem la coada Uniunii Europene în ceea ce privește încasările din TVA la bugetul statului. Tocmai de aceea cred că ar trebui să existe o schimbare în modul de abordare a acestei probleme”, a declarat Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara.

„În urma discuțiilor cu reprezentanții mediului privat parlamentarii ALDE vor depune amendamentele necesare”
„Această nouă metodă de colectare a TVA-ului la stat va fi aplicată opțional, de la 1 octombrie 2017, până la sfârșitul anului. Și acest lucru ne va da posibilitatea de a verifica dacă această nouă metodă de încasare a TVA-ului, propusă de guvern, se justifică. Tocmai de aceea, spun că o decizie în ceea ce privește votul în parlament, față de această lege, nu va fi luată decât în urma unor analize foarte atente. Analiză care va fi făcută în urma discuțiilor pe care le vom avea cu reprezentanții mediului de afaceri, pentru a putea vedea care sunt deficiențele acestei legi și care este impactul ei asupra mediului de afaceri. Dacă vom constata că este nevoie, vom veni în parlament cu amendamentele necesare”, a concluzionat deputatul ALDE.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii