Marius Raczek: „Personal nu cred că se vor face modificările la rugby”

Marius Raczek: „Personal nu cred că se vor face modificările la rugby”

DISTRIBUIȚI

Grupul medical al Federaţiei internaţionale de rugby (World Rugby) a propus interzicerea temporară a grămezilor ordonate, în cadrul unei vaste remanieri a legilor sportului cu balonul oval, avută în vedere din cauza pandemiei de coronavirus.

Grămezile ordonate din rugby constituie, în opinia experţilor medicali, riscul cel mai ridicat, pentru că ele reprezintă 50 la sută din timpul de expunere puternică în timpul unui meci. Pilierii şi jucătorii din linia a doua sunt cei mai vulnerabili, petrecând în medie 13,4 minute în situaţii de risc ridicat al transmiterii virusului.
De asemenea, placajele din faţă, mobilizările în grup ale echipei şi scuipatul vor fi interzise, în timp ce jucătorii vor fi obligaţi să îşi schimbe tricourile şi căştile la pauză, pentru reducerea riscurilor de transmitere a Covid-19. Raportul recomandă jucătorilor să îşi spele mâinile şi faţa cu săpun timp de 20 de secunde, înaintea fluierului de start şi la pauză, iar mingile utilizate în timpul jocului vor fi schimbate şi spălate frecvent.
Recomandările vor fi supuse analizei Comitetului Executiv al World Rugby, care se va reuni în cursul acestei săptămâni şi care va publica apoi directivele legii temporare. Acestea vor fi ulterior adoptate de fiecare naţiune în funcţie de gradul de infectare cu noul coronavirus. Aceste măsuri sunt propuse după ce au fost examinate riscurile de transmitere a Covid-19 prin transpiraţie şi salivă.
World Rugby va schimba o regulă importantă în luna mai: nu va mai fi considerat eseu atunci când balonul atinge buretele de la baza buturilor.
Unul dintre specialiștii noștri în rugby, petroșeneanul Marius Raczek a declarat pentru Ziarul Văii Jiului: „Grămada ordonată este un moment important al jocului. O caracteristică de bază a jocului de rugby jucat în XV, rugby union. Se discută despre grămadă, placaje. Fara grămezi, ruck-uri și placaje, practic rugbyul nu există. Personal nu cred că se va pune în aplicare”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii