Mare atenție la intoxicări! / Nu vă bazaţi pe informaţiile transmise online de...

Mare atenție la intoxicări! / Nu vă bazaţi pe informaţiile transmise online de „specialiștii” USR Petroșani. Sunt false ori insuficient documentate

DISTRIBUIȚI

Pentru că vin alegerile, reprezentații USR sunt foarte preocupați de tot ce mișcă. De gaz, de asfalt, de iluminat public ori de proiectele dezbătute în legislativul local. Dacă treaba aceasta ar veni natural, din dorința unor cetățeni de a se implica, n-ar fi rău. Dar oamenii caută, cu orice preț, senzaționalul, cu scopul determinat de a câștiga capital politic. Și, foarte grav, transmit în mediul online informații nereale, menite să inducă în eroare opinia publică. Și chiar să încurce intențiile de dezvoltare ale unor oameni de afaceri care, în ciuda vremii și vremurilor, se încăpățânează efectiv să aducă bani și să creeze locuri de muncă în Valea Jiului.

Elena și Bibi de la USR au participat, miercuri, la ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Petroșani. După, au informat poporul pe Facebook:  „…cel mai interesant punct a fost vânzarea prin licitație a unui teren de 7900 m2, în zona Coloniei, pe str. G. Enescu. Datorită intervenției unui consilier local, aflăm că solicitarea de a fi vândut a fost depusă la primărie acum două zile și acum este și introdus pe OZ a ședinței. Impresionantă promptitudine și viteză. Terenul putea fi concesionat, astfel nu ar fi ieșit definitiv din proprietatea orașului. Mai aflăm că evaluarea a stabilit prețul de pornire la 2 euro/ m2. Teren în municipiu, intravilan. Același consilier a insistat pe o reevaluare făcută de un alt evaluator…”.
Fals! Sorin Apostu, omul care a creat și conduce de 25 de ani grupul de firme Visa, contributor important la bugetul local (deși derulează afaceri în țară și străinătate, firmele menționate plătesc taxe și impozite în Petroșani și NU au datorii la bugetul local), a început demersurile necesare pentru terenul menționat (un maidan din Colonie, aferent unei hale de producție) încă din 22 martie 2019. Cererea sa nu „a fost depusă la primărie acum două zile”, ci poartă numărul 6280 din 15 aprilie 2019. De atunci s-a trecut la realizarea documentației necesare, inclusiv un Raport de evaluare a terenului, semnat de șef. lucr. dr. ing Sorin-Iuliu Mangu, evaluator autorizat / expert evaluator proprietăți imobiliare. Raportul fiind gata în 28 iunie, proiectul de hotărâre a fost redactat și comunicat aleșilor locali pentru proxima ședință, cea din 10 iulie. Chiar și preluată de la un consilier local, informația că solicitarea a ajuns în CL printr-o „impresionantă promptitudine și viteză”, informație transmisă public de USR, este falsă. Dacă tot au pretenția de interfață între cetățean și administrație, Elena și Bibi ar trebui să fie mai documentate ca aleșii ALDE, cei mereu supărați pe o administrație care le-a făcut numai bine (fie și dacă luăm în calcul doar faptul că le ține rudele în posturi călduțe; vom reveni asupra acestui subiect…). Înainte să fi criticat prețul stabilit de evaluator, părerologii de la ALDE și habarniștii de la USR ar fi putut să lectureze CV-ul domnului Mangu. Deși pesedist, acesta fiind cel mai mare defect al dumnealui, omul este calificat în domeniu și, în mod cert, n-ar da cinstea pe rușine în chestiunea evaluării maidanului din Colonie. De fapt, metodele de evaluare, indiferent cine le-ar pune în aplicare, rămân unele foarte precise. Deci, pot să vină și zece evaluatori, rezultatul va fi același.
Useristele pricepute la toate se arată oripilate de perspectiva vânzării terenului. Și ar fi preferat o concesiune. Uită însă că, dacă ar fi vrut, Sorin Apostu ar fi putut folosi gratuit, mult și bine, terenul situat chiar în apropierea halei de producție pe care o deține. Dar vrea să plătească impozit pe proprietate, ca să aibă actualii consilieri ALDE și viitorii consilieri USR remunerații pentru judecățile de mare valoare pe care le emit.
În Colonie, Visa SA derulează un proiect de peste 5,3 milioane de lei. Peste 2,6 milioane de lei din fonduri europene, încă pe atâta din munca de 25 de ani a echipei de la grupul de firme Visa. Prin proiect, Sorin Apostu a adus la Petroșani echipamente și instalații performante, de ultimă generație, și a creat noi locuri de muncă. Că vor sau nu cei de la ALDE și USR, comunitatea ar trebui să îi întoarcă acest serviciu, punându-i la dispoziție acel teren, prin licitație. Mai avem, în acest oraș, o mână de oameni care se încăpățânează să investească. N-ar fi, oare, o treabă deșteaptă să nu-i încurcăm?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii