Management militar la Spitalul de Urgență Deva

Management militar la Spitalul de Urgență Deva

DISTRIBUIȚI

Ministrul Nelu Tătaru se află acum la Spitalul de Urgență Deva, unde va fi instalat un management militar. Aici situația este haotică, și este nevoie de ordine, disciplină și coordonare, tocmai de aceea este nevoie ca managementul să fie unul militar, și având în vedere că managerul inițial a fost demis, dar cel interimar au renunțat la post pentru că nu se putea înțelege cu medicii din spital. Nu se respecta planul de reorganizare și nici circuitele separate. 
Ministrul Nelu Tătatru a menționat că la Deva nu este încă situația de la Suceava, dar lucrurile nu arată bine deloc. Managementul nu a făcut față, s-a constatat totală lipsă de autoritate, de aceea nu există o altă soluție decât managementul militarizat.
Nici DSP nu și-a făcut bine treaba. Nu au fost realizată o anchetă epidemiologică, deși DSP a început să testeze medici și cadre medicale la spital. Ancheta epideniologică va începe astăzi.
În momentul de față va începe testarea pentru absolut tot personalul medical. Cei infectați rămân în spital, restul personalului, care va avea testul negativ, va fi cazat la hotel, și se va prezenta la muncă de la hotel. Va fi permisă reîntoarcerea la domiciliu dacă va persoana testată se dovedește a fi imunizată.
Spitalul rămâne spital COVID-19
La Deva sunt momentan 118 pacienți, 87 sunt deja confirmați ca fiind infectați. Spitalul va rămâne spital COVID-19, va primi doar pacienți infectați COVID- 19, dar se vor continua consultările în regim de urgență. Pacienții vor fi trimiși spre alte spitale pentru tratament și investigații.
Ministrul a menționat că la Spitalul de Urgență din Deva au ajuns materiale de protecție, teste, iar testările se vor face în centrele specializate pentru testare, unde se cunoaște deja procedura și rezultatele sunt eliberate în 24 de ore.
În data de 1 aprilie s-a încercat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva aplicarea planului de reorganizare, recompartimentare, modernizare a unor spaţii, creşetera numărului de paturi pentru pacienţii internaţi cu COVID 19, precum şi redistribuirea personalului medical în interiorul unităţii medicale.
Se estima, de asemenea că din data de 10 aprilie la spital vor putea fi realizate testări COVID 19, cu aparatul Real Time PCR.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii