Mai multe telescoape pentru Cetatea Devei

Mai multe telescoape pentru Cetatea Devei

DISTRIBUIȚI

În luna august a acestui an, aproape 30.769 de turiști au optat să viziteze fortăreața medievală folosind monolinerul.

Evenimentele organizate în incinta Cetății sau în Piața Cetății de către Serviciul Public Administrare Cetate Deva au contribuit semnificativ la creșterea numărului de turiști și implicit la banii intrați în bugetul local.

Directorul  Serviciul Public Administrare Cetate Deva, Cristian Răcășan a declarat că în luna septembrie a acestui an va organiza și alte evenimente pentru a promova monumentul istoric și pentru a atrage cât mai mulți vizitatori. În curând, în Cetate vor fi montate mai multe telescoape  performante cu ajutorul cărora turiștii dar și localnicii vor putea observa planetele Jupiter și Saturn cu sateliții lor, dar și satelitul natural al Pământului – Luna.  Airsoft pe timp de noapte, concerte dar și alte surprize se mai află pe lista acțiunilor pe care și le propun cei care administrează Cetatea Devei.

Conducerea Serviciului Public Administrare Cetate Deva îi asigură de asemenea pe turiști că Telecabina funcționează la parametrii normali, are verificările tehnice la zi, iar de puțin timp a fost montat și un generator de curent de rezervă pentru a elimina situațiile neplăcute în cazul unor pene de curent în rețeaua principală.

Cetatea Devei poate fi vizitată zilnic între orele 9:00 – 21:00. Turiștii pot folosi Telecabina sau pot opta să meargă la pas pe cele trei trasee turistice semnalizate, cu acces pe la Poarta 1ai

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii