Lupeni / Un milion de lei – pentru aparatura spitalului

Lupeni / Un milion de lei – pentru aparatura spitalului

DISTRIBUIȚI

Spitalul Municipal Lupeni se află în atenția Primăriei Lupeni și a primarului Lucian Resmeriță. 

Probabil nici n-ar fi fost firesc să fie altfel, ținând cont că un spital trebuie să fie primordial pe agenda de lucru a fiecărui primar și a fiecărei primării. În fond, vorbim de sănătatea oamenilor, de tratarea acestora și de calitatea actului medical. Anul acesta efortul primăriei privind investițiile la spital ce țin de achiziționarea de aparatură medicală și de anumite lucruri ce ridică calitatea acestui spital este de un milion de lei. Despre toate acestea am purtat în prima zi a acestei săptămâni o discuție cu primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță, la fața locului.
„Anul acesta vom achiziționa lucruri de mare utilitate Spitalului Municipal Lupeni. Am prevăzut pentru 2019 achiziționarea unui EKG, o masă pentru operație radiotransparentă, o instalație de sterilizare, un aparat de developare a filmelor radiologice, un aspirator chirurgical, o pensulă pentru închiderea fasciei. Pe lângă această aparatură medicală, pregătim achiziționarea unei centrale termice și a unei sobe de gătit. Investițiile pentru toate acestea se ridică undeva la 1 milion lei. Am ținut cont de ceea ce este mare nevoie la spitalul nostru și am făcut în așa fel încât să le punem pe lista noastră de investiții, firește, după toată analiza și discuțiile purtate cu conducerea spitalului, cu managerul Carmen Misaroși. Eu zic că este o listă de investiții destul de bună, astfel încât pacienții spitalului din Lupeni să aibă cele mai bune condiții de spitalizare și tratament. Firește că pe deplin mulțumit, personal, nu voi fi niciodată, dar facem tot ce putem, în limita bugetului local existent, să crească calitatea actului medical în acest spital, și toată aparatura achiziționată să poată fi folosită în acest sens. Aparatura medicală performantă reprezintă azi unul dintre cei mai importanți factori în medicină într-un spital. Ca atare, și noi încercăm să achiziționăm, an de an, ceea ce este nevoie cât mai urgent”, ne-a declarat primarul Lupeniului.
L-am mai întrebat pe edilul lupenean și dacă la Spitalul Municipal Lupeni posturile de medici sunt acoperite în acest moment.
„Stăm azi destul de bine la acest capitol. Avem medici cam pe toate domeniile… Ne mai trebuie un medic cardiolog, pe care încă îl așteptăm. La pediatrie, unde existau ceva probleme, situația s-a mai limpezit acum. Vom avea în curând câțiva doctori noi care vor veni de la Timișoara. De altfel, avem astăzi în spital medici rezidenți destul de mulți, fie din Timișoara, fie din alte zone ale țării. Aceștia acoperă multe posturi, acolo unde era nevoie. Unii vor să rămână și după rezidențiat, fiind atrași de salariile atractive acum pe care guvernul PSD a reușit să le dea medicilor ca să nu mai plece din țară. Noi, primăria, îi ajutăm cum putem, față de cerințele dumnealor și cred că sunt mulțumiți de sprijinul nostru. Avem actualmente medici care locuiesc în blocurile ANL, mai avem și în fondul locativ un apartament-două care sunt pregătite pentru medici. Facem tot ce putem să îi sprijinim și în ceea ce privește dotarea cu aparatură din spital, astfel încât dumnealor să-și poată face treaba cât mai bine și fără probleme, iar pacientul să plece cât mai mulțumit din spital”, a răspuns primarul Lucian Resmeriță.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii