Lupeni / Trei obiective edilitare

Lupeni / Trei obiective edilitare

DISTRIBUIȚI

Primarul Lucian Resmeriţă este mulţumit pentru că trei mari obiective stabilite pentru 2018 în materie de drumuri au fost finalizate ori sunt pe cale să fie finalizate.

Este vorba de strada Pomilor, cea care deserveşte peste 100 de gospodării şi care va avea şi rolul în viitor de a fi o nouă cale de acces spre staţiunea Straja, o stradă unde s-a reuşit nu doar turnarea de covor asfaltic integral, ci şi introducerea canalizării şi realizarea de rigole de scurgere. Apoi, este vorba de kilometrul de stradă principală din Cartierul Ştefan, o asfaltare şi o modernizare a acestui drum mult aşteptată de toţi locuitorii acestui cartier, practic unul dintre cele mai vechi cartiere din Valea Jiului nu doar din Lupeni şi care avea şi are nevoie în continuare de modernizarea infrastructurii, în acest sens o viitoare etapă fiind introducerea canalizării, pe proiectul integrat al Apa Serv.
În fine, al treilea obiectiv vizat şi poate cel mai important deoarece face atingere directă la toţi cetăţenii Lupeniului, dar şi celor ce tranzitează localitatea, este finalizarea primului strat de asfalt pe strada principală, din zona TESMA până în zona Spitalului Municipal Lupeni (zona „D”-eurilor cum spun lupenenii, de la numele blocurilor cu zece etaje ce se află vizavi de spital), calvarul tuturor şoferilor astfel terminându-se. Urmează să se toarne şi stratul doi de asfalt, dar înainte se lucrează la ridicarea canalelor la nivelul drumului, astfel încât să nu existe probleme în trafic. Anul viitor lucrarea va continua de la spital şi până la ieşirea din municipiu, spre Vulcan, şi după cum ne spunea primarul Lucian Resmeriţă fondurile pentru această lucrare urmând să fie identificate de primărie până atunci.
De aceste lucrări lupenenii sunt foarte încântaţi. De exemplu, Marcel Rusu este de părere că absolut toate cele trei lucrări erau necesare, iar în ceea ce-l priveşte pe dumnealui, asfaltarea străzii principale, chiar şi până la spital, este un lucru „foarte important”: „Drumul nu mai ţinea demult, era praf, astfel că prin această lucrare am scăpat de un calvar şi de foarte mult praf, că nu mai puteai să-ţi deschizi geamul la apartament, se făcea de un deget dacă-l lăsai vreo două săptămâni neşters. Este foarte important că s-a făcut acest drum, chiar şi numai o parte din el. Dacă la anul termină şi bucata rămasă de la spital spre ieşirea din oraş, va fi foarte bine, vom avea la Lupeni în sfârşit un drum de care să nu ne fie ruşine când vine lumea de departe la Straja, sus, sau să viziteze rudele, prietenii…”.
La fel ne-a spus săptămâna trecută şi doamna Artemia Iancu, o lupeneancă aflată la plimbare cu nepoţica. „Da, sunt mulţumită de drum deoarece nu se mai putea ce de praf era, mai ales cum n-a plouat foarte multă vreme. Plus gropi… ginerele meu era mereu indispus când trebuia să ia maşina, la fel prietenii, vecinii… Acum s-a făcut treabă foarte bună şi e bine că şi vremea a ţinut cu ei, că eu mă gândeam că vin ploile şi nu vor mai putea asfalta”.
Codruţ Nicolae, prezentându-se a fi din Cartierul Ştefan, a fost de părere, tot săptămâna trecută, că în ultimii ani problemele cartierului s-au mai redus substanţial, deşi încă mai sunt destule de rezolvat. „Avem acum drumul principal asfaltat, s-a reparat zidul de sprijin, s-au mai adus containere şi s-au mai curăţat zone, iar gunoiul e ridicat periodic. S-a mai intervenit şi la iluminatul public. Mai ar fi câteva străduţe prin cartier destul de proaste, unde sper să se intervină la anul şi în anii ce vin, plus canalizarea. O aşteptăm să vină şi la noi să putem avea şi noi în sfârşit la casă o toaletă civilizată. Dar e din ce în ce mai bine şi unii dintre cei ce aţi sesizat în trecut neregulile aţi fost şi dumneavoastră, cei de la ZVJ. Mă bucur că primarii, vorbesc de cei doi fraţi, unul plecat senator, celălalt actualmente primar, au intervenit şi au mai redus din probleme”.
„Încercăm să venim în sprijinul cetăţenilor ori de câte ori suntem sesizaţi. Aceste proiecte legate de drumuri au fost bine primite de marea majoritate a cetăţenilor din municipiul nostru. Anul care vine, în funcţie de bugetul local şi de fondurile pe care le vom obţine de la guvern ori pe linia Uniunii Europene, vom căuta să continuăm îmbunătăţirea infrastructurii prin astfel de proiecte necesare, încercând să rezolvăm cât mai multe din problemele cetăţenilor care ne solicită şi din problemele edilitare ale oraşului. Mă bucur că am putut să facem aceste drumuri anul acesta şi la anul vom căuta soluţii de finanţare pentru lucrarea rămasă la strada principală, înspre ieşirea spre Vulcan”, ne-a declarat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii