Lupeni / Curăţenie de Paști

Lupeni / Curăţenie de Paști

DISTRIBUIȚI

Febra apropierii celei mai de suflet sărbători creștine, Sfintele Paști, a cuprins în aceste zile și pe cei din primărie, dar în mod special pe primarul Lucian Resmeriță.

Primarul urbei dorește ca până în Vinerea Mare, când va avea loc procesiunea „Drumul Crucii”, unde participă mii de creștini din Valea Jiului și din localitate, dar și sute de pelerini din țară, Lupeniul să arate cât mai curat și cât mai îngrijit. Luni am trecut prin zona Bisericii „Sfântul Nicolae” și a locului de unde va porni procesiunea și am văzut la lucru echipele de lucrători ai primăriei. Adunaseră un mare morman de cutii de bere și de suc. Muncitorii au toaletat salciile din zona unde se va oficia slujba specială.
Vopsitul, văruitul și tot ce mai trebuie au fost deja făcute. În paralel cu munca lucrătorilor din primărie, se trăgea tare și la drumul mare, la scosul vechilor borduri.
În primărie, primarul Lucian Resmeriță încerca să facă cât mai multe deodată: ba să răspundă la câte un telefon, ba să discute cu subordonații pe chestiunile strigente ale zilei și săptămânii, ba să mai semneze câte un act sau să răspundă la câte o întrebare a presei, cum a fost cazul nostru.
„Noi facem curățenie în fiecare primăvară, dar acum, în mod special, tragem tare pe ultima sută de metri că vineri trebuie ca totul să fie pus la punct. Din păcate, încă la Lupeni se aruncă multă mizerie pe jos, dar să sperăm că pe viitor cei care fac acest lucru se vor mai educa. Împreună cu angajații firmei de salubritate a orașului și cu angajații din primărie încercăm să menținem curățenia, iar de câteva ori pe an, încercăm să facem curățenie generală, sprijiniți prin anumite cartiere și de cetățeni responsabili și buni gospodari, pe care Lupeniul îi are și îi merită. Astăzi de lucrează și la monument și pe aleea de unde va pleca procesiunea, precum și pe întreg traseul acestui drum binecuvântat de Dumnezeu pe care trece procesiunea. În afară de latura sufletească, spirituală și creștinească a acestei mari procesiuni lupene, Drumul Crucii aduce în fiecare an sute de pelerini din țară, mii de localnici și creștini din Vale, ce doresc să asiste la slujbă și să participe apoi, integral pe tot traseul sau parțial, fiecare cât poate sau dorește, la procesiunea ce se desfășoară cale de peste 10 km, până în stațiunea Straja, la schitul de-acolo. Vom fi și noi alături de creștini și de preoți, cum am fost de altfel în fiecare an până acum, ajutăm cu ceea ce se poate și facem totul cum trebuie, astfel încât toată lumea să găsească un Lupeni ordonat, curat, îngrijit. A devenit pentru noi toți o tradiție să mergem, an de an, de două decenii încoace, pe Drumul Crucii, alături de Crucea pe care Mântuitorul a purtat-o”, a declarat pentru ziarul nostru primarul Lucian Resmeriță.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii