Lupenenii întreabă / Primarul Lucian Resmeriţă răspunde

Lupenenii întreabă / Primarul Lucian Resmeriţă răspunde

DISTRIBUIȚI

Inginerul Viorel Romonţi din Lupeni ne-a pus zilele trecute două întrebări pertinente şi interesante legate de zona Gării CFR Lupeni din Bărbăteni. 

„Ce se întâmplă cu această gară, din moment ce nu mai circulă trenurile de călători, iar cărbune în capătul de vest al Văii nu se mai exploatează, deci nici trenurile de marfă cu cărbune nu mai circulă în Bărbăteni? De ce zona respectivă, care se întinde de la această gară nefolosită şi până la drumul naţional, nu capătă culoare, în sensul acoperirii bălăriilor şi maidanului cu ceva util? Ştiu eu, poate folosit de vreun investitor fiindcă e teren plat şi cu o suprafaţă mare, ori să se facă un parc şi nişte terenuri de sport sau de joacă, care să facă plăcută şi această ieşire/ intrare din oraş. Vă rugăm să-l întrebaţi pe primar şi să ne daţi un răspuns în ziarul dumneavoastră”, a întrebat cetăţeanul, dând oarecum şi un posibil răspuns.
I-am spus domnului respectiv că gara nu intră în atribuţiile administraţiei locale, în speţă a primăriei ori primarului, şi că legat de acel teren de care întreabă vom încerca să-i dăm un răspuns odată ce primarul Lucian Resmeriţă ni-l va da.
Marţi, 13 februarie, într-o discuţie purtată cu edilul lupenean, acesta a răspuns ambelor întrebări.
„Gara e administrată de CFR şi se află în patrimoniul ţării. Ea nu poate fi demolată în niciun caz, dar dacă există persoane private sau firme interesate să închirieze spaţii, probabil că CFR-ul le închiriază, dar acest lucru trebuie discutat cu dumnealor şi văzuţi toţi paşii legali. Gara nu e lăsată în paragină, am văzut că are acoperiş bun, realizat acum vreo doi ani, iar pe acolo mai există din câte ştiu angajaţi şi oameni ce se ocupă de întreţinere. Gara nu e problema noastră, deci n-am discutat cu cei de la CFR despre ea. E problema dumnealor. Legat de acel teren viran, noi, primăria, nu avem cum să facem ceva pe el deoarece e teren privat al unor momârlani din zonă.  Noi avem şi acolo ceva teren, dar bucăţi mai mici şi răsfirate, astfel încât nu putem face în acest moment nimic. Ce ştiu eu însă e altceva, putem, după lege, să-i obligăm pe aceşti proprietari să întreţină zona. Asta s-a şi făcut de fiecare dată când am văzut că zona dă semne de neîntreţinere. Iar dacă tot am vorbit de zona respectivă, probabil lupenenii au sesizat că peste drum, unde am avut teren, l-am exploatat prin acel proiect ce vizează blocul ANL, un bloc necesar ţinând cont de cererile depuse de tinerii din oraş care doresc să-şi întemeieze familii şi care primesc astfel un sprijin extraordinar la început de drum”, a răspuns Lucian Resmeriţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii