Luni, la AMR se discută reducerea cotei de impozitare și impactul ei...

Luni, la AMR se discută reducerea cotei de impozitare și impactul ei asupra bugetelor locale

DISTRIBUIȚI

Luni, 18 decembrie 2017, viceprimarul Municipiului Deva, Cosmin Răzvan Mareș va fi prezent la ședința Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, în cadrul unei întâlniri care are ca temă proiectului de Lege a bugetului de stat pentru anul 2018.

Prin reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10% prin O.U.G nr. 79/2017 municipiile din România înregistrează pierderi de venituri substanțiale. Reducerea veniturilor pe care le vor avea la dispoziție municipiile în anul 2018 se datorează în mare parte și procedurii de folosire a 50% din excedentul acestora pentru compensarea pierderilor cauzate de reducerea cotei impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Deși în negocierile purtate între Executiv și Asociația Municipiilor din România au fost date asigurări că bugetele locale nu vor scădea, simulările făcute la nivelul municipiilor arată că Guvernul ia aproximativ 50% din cota ce revenea din colectarea impozitului pe venit, pentru autoritățile locale, motiv pentru care Municipiul Deva va pierde peste 1 milion de euro. Bugetele primăriilor vor scădea, mai mult, banii nu se vor regăsi la cetățeni deci nu putem vorbi de o relaxare fiscală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii