Liberala Carmen Hărău se întreabă ce se întâmplă cu banii pe...

Liberala Carmen Hărău se întreabă ce se întâmplă cu banii pe care îi pierd pensionarii mineri timp de 33 de luni

DISTRIBUIȚI

În data de 4 iulie s-a rezolvat problema inechității pensiilor, problemă semnalată de  pensionarilor din grupa I și II de muncă, ieșiți la pensie în perioada 1990-2011, pensionari mineri care pierdeau bani după recalculările din 2016, după un proiect propus de PSD, în care erau semnatari toți parlamentarii PSD și ALDE Hunedoara.

Proiectul a fost propus și votat în data de 4 iulie în Camera Deputaților, dar ar fi putut fi adoptat cu un an în urmă, când senatorul Carmen Hărău a conceput un proiect de lege similar, la sesizarea pensionarilor mineri.
Același proiect respins anul trecut de PSD a fost revitalizat ulterior de parlamentarul PSD Lucreția Roșca din Galați, rămas și acum pe circuitul legislativ. Anul acesta, s-a luat de către parlamentarii PSD  în sfârșit  în considerare marea nemulțumire a pensionarilor mineri și s-au anulat aceste inechități. Însă, au fost uitați cei aproape doi ani în care oamenii au pierdut bani din cauza Legii Pensiilor.
„Au votat acest proiect de lege, dar, din păcate, au modificat inițiativa pesedistei Lucreției Roșca din Galați, iar legea prevede că recalcularea pensiilor se va face începând cu 1 octombrie 2018, adică după 33 de luni față de termenul 1 ianuarie 2016, impus de legea 192/2015, cu perioada de recalculare de 12 luni. Dar banii pe 33 luni, între 30.000 și 50.000 lei pe care minerii i-ar fi meritat, după lege, ce se întâmplă cu ei? S-au evaporat, fiind păcăleala electorală a anului 2016. Logica lor actuală este legată de altă păcăleală, cea pentru 2019!”, menționează senatorul Carmen Hărău.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii